Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У США відкрилася виставка відомого українського художника

Виставка тернопільського художника відкрилася в Сполучених Штатах Америки. Любителі мистецтва знайомляться з творчістю Івана Марчука.

Картини майстра виставлені в Українському інституті Америки в Нью-Йорку. Роботи, представлені на «Ivan Marchuk: Paintings», виконані в різні періоди творчості художника. Фахівці в області живопису вважають, що вони наповнені мріями і філософськими думками про життєве призначення людини, в тому числі, і самого художника. Тим самим, картини змушують замислитися над сенсом життя. Техніка, яку застосовує Іван Марчук в своїх роботах, дуже складна. Він немов сплітає тонкі кольорові лінії під різними кутами, досягаючи ефекту об'ємності і світіння. Таке поєднання змісту і форми приваблює відвідувачів. Свого часу виставка пейзажів Івана Марчука в Київській картинній галереї привернула увагу понад 15 000 відвідувачів, причому, всього за 3 тижні. Для Національного музею це стало рекордним показником.

За радянських часів художника досить тривалий час не визнавали. Він піддавався дискримінації з боку силових органів, змушений був виїхати з країни, жив в Австралії, США, Канаді. У 2011-му році повернувся в Україну. За версією британського видання «The Daily Telegraph» Іван Марчук увійшов до сотні геніїв сучасності. Римська академія сучасного мистецтва прийняла його до лав Золотої гільдії, яка складається з 51-го художника світу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь