Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Тротуарна плитка від заводу ФЕМ. Види і застосування.

Матеріал

Тротуарна плитка, або бруківка - це штучний, рідше природний дорожньо-будівельний матеріал від zavodfem.com.ua, який використовується для створення автомобільних і пішохідних покриттів.

Де застосовується тротуарна плитка

Основним призначенням матеріалу є мощення пішохідних і автомобільних покриттів. Найчастіше він застосовується для оформлення тротуарів, прибудинкових територій, алей, парковок, площ, зон біля фонтанів.

У зв'язку з досить низькою швидкістю мощення, плитка практично не застосовується для укладання доріг автомобільного використання, оскільки це вимагатиме тривалого припинення руху. Однак вона використовується при облаштуванні парковок, статі в гаражах.

Переваги матеріалу

Тротуарна плитка є одним з найбільш довговічних дорожньо-будівельних матеріалів. Це обумовлено рядом її переваг:

  1. Екологічна безпека.
  2. Великий експлуатаційний ресурс.
  3. Ремонтопридатність.
  4. Естетична привабливість.
  5. Проникність для опадів.

Незалежно від того з натурального або штучного матеріалу виготовлена плитка, вона є повністю екологічно безпечною. Її мощення ні в момент укладання, ні при подальшій експлуатації не супроводжується забрудненням навколишнього середовища. Матеріал не виділяє токсичних речовин, фарб і інших з'єднань. Завдяки цьому він може застосовуватися для оформлення не тільки вулиць загального користування, а й дачних ділянок в безпосередній близькості до грядок, де вирощуються овочі і фрукти.

Головним конкурентом тротуарної плитки виступають бетон і асфальт. Дані матеріали практичніші в плані швидкості укладання, проте істотно поступаються бруківці в довговічності. При їх експлуатації потреба ямкового ремонту виникають вже через 3-4 роки, а через 12 років покриття потребує повної заміни. У випадку ж з тротуарною плиткою, при дотриманні технології її укладання, покриття здатне прослужити до 30 років. При цьому бруківка з натурального каменю є практично вічної.

Одним з головних достоїнств матеріалу виступає його ремонтопридатність. У разі механічного пошкодження окремих елементів їх можна демонтувати і замінити. Це дозволяє мінімізувати витрати на ремонт. У разі необхідності прокладки комунікацій під тротуарною плиткою, її можна розібрати. При цьому кожен демонтований елемент зберігає свою цілісність. Після закінчення робіт і відновлення підкладки плитка може вкластися назад. У випадку з бетоном або асфальтом доведеться вирізати частину покриття, а потім заливати пошкоджену ділянку заново новим матеріалом. При цьому лінія стику залишиться помітною.

Тротуарна плитка естетично привабливіша, ніж асфальт або бетон. Вона має яскравий колір, який можна підібрати для максимальної відповідності дорожнього покриття навколишнього ландшафту. Крім цього її можна укласти візерунками.

Крізь правильно покладену тротуарну плитку частково проходять опади Вони не збираються поверх неї в калюжі, а вбираються в грунт. Це робить покриття з плитки менш слизьким. Все ж потрібно відзначити, що з часом шви між плитками забиваються, тому покриття втрачає цю властивість.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Тротуарна плитка від заводу ФЕМ. Види і застосування.

Залишити відповідь