Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що буде з гривнею найближчим часом

Найближчим часом гривня може ще більше зміцнитися, вважають фінансисти.

Затишшя може бути недовгим: в кінці літа-початку осені експерти не виключають період турбулентності, який може завершитися сильним стрибком долара.

Час купувати долар

Зараз НБУ утримує долар від падіння: на торгах в кінці минулого тижня він просів на міжбанку за все на 1 копійку. При цьому курс валют в Укрсиббанке на сегодня також суттєво не змінився. Більшість фінансистів сходиться: регулятор не хоче псувати відносини з експортерами, які можуть почати притримувати валюту за кордоном у разі її різкого здешевлення.

А за словами глави казначейства Банку Кредит Дніпро Олега Курінного, курсовий коридор буде навіть ширше: «Швидше за все, ринок буде перебувати в межах 24,90-25,20 грн / $», - сказав він. Крім активності НБУ, значимий фактор для зміцнення гривні - відсутність потреби в купівлі газу (а також вугілля та ядерних збірок) за валюту.

«Дешевше точно не буде. Інша справа, що зараз купувати не буде за що: більшості вдається ледь зводити кінці з кінцями, а ті, хто купує валюту, робить це в основному, щоб відпочити за кордоном », - вважає він.

Транш МВФ

Є і суто зовнішні чинники, що впливають на гривню. Наприклад, небажання МВФ видати Україні черговий транш кредиту (що цілком реально, враховуючи, що Фонд розгляне нашу заявку тільки після закінчення літньої сесії Ради - депутати зобов'язані прийняти «закони під МВФ»).

«До кінця року курс очікувано наблизиться до 27 грн/$, і лише за найбільш песимістичними прогнозами (якщо співпаде багато факторів відразу - Авт.) «проб'є»поріг в 30 гривень. Але гривню триматимуть заради позитивних звітів для МВФ та інших інвесторів, - сказав Андрій Вігірінскій. - А ось після свят цілком можливий обвал. А Нацбанк знову буде звинувачувати в усьому католицькі вихідні в США і робочі дні - у нас».

Наразі можна не переживати, адже різких скачків курсу, як це було на початку 2015-го року найближчим часом вже не буде. Тож наразі можна сказати, що курс стабільний і більш-менш реально відображає економічну ситуацію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Що буде з гривнею найближчим часом

  1. иван фиминов

    Интересно, а как это отразится на зарплаты украинцев в целом? Ведь с такими ценами и тарифами за коммунальные услуги, нужно 7 тысяч ставить минималку, а не среднюю зарплату по стране. Ну серьезно, посмотрите зарплаты в той же Польше https://www.eurabota.ua/poland/q-варщик и сравните с нашими, ощущаете разницу? А ведь страна совсем рядом с нами, не больше нашей и ни чем, казалось бы, не должна превосходить нас. Но вот только мы теперь ездим к ним на заработки, за товарами многими и тд, а не они к нам. Я вот сейчас получаю 8500 у нас в стране, мне одному этого впритык хватает, ибо на машину много идут (с бензином по 32 гривны-то) да и на продукты с квартирой тоже прилично. Но одному еще ладно, можно прожить, а если семья? А если двое-трое детей? Это кошмар, в общем.

Залишити відповідь