Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які монети зараз затребувані і найбільше ціняться?

Останнім часом все більше і більше людей захоплюються пошуками скарбів. Пошуки з металлоіскателмя дійсно дуже цікаві, а самі прилади коштують не так вже й дорого. При великій удачі вони окупаються менше ніж за місяць. Не дивно, що частина пошукачів "робить гроші" з допомогою свого хобі. Левова частка таких заробітків - продаж знайдених монет. Тільки з часом знайти і продати дорогу монету все складніше і складніше. Справа в тому, що шукачі скарбів самі того не бажаючи наповнили ринок даними виробами в непоганому стані і середньої вартості. Спеціальне обладнання (металошукачі і глибинні насадки) дозволяє їм піднімати із землі сотні і тисячі монет. Закономірний результат такої роботи - перенасичення ринку.

Кілька років тому нумізмат міг розраховувати отримати за мідну монету часів Миколи II близько 30 гривень, а тепер не більше десяти. Так як монет середньої збереження стає все більше (і вони знецінюються), то і продають їх, можна сказати, "оптом". Висока конкуренція і велика кількість товару не дають ціні підніматися. Що погано одним, то добре іншим - монети дешеві як ніколи і багато колекціонерів можуть поповнити свої колекції.

Звичайно, це стосується далеко не всіх монет, сьогодні в ціні рідкісні і добре збережені екземпляри. Саме за ними і йде справжнє полювання. Полювання як серед продавців, так і серед покупців. Колекціонери цінують натуральний блиск металу, навіть мікроскопічна потертість знижує статус вироби, і як наслідок - його вартість. Реально заробити на продажу монет можливо лише, реалізуючи екземпляри вартістю не менше 100 $. Справа в тому, що монети дешевше настільки поширені, що є в колекції у кожного поважаючого себе нумізмата. Звичайно, завжди будуть з'являтися нумізмати-новачки, але вони не здатні забезпечити попит на бурхливо зростаюча пропозиція на даному ринку. Дорогі і цінні монети трапляються шукачам скарбів не частіше одного разу на тисячу, а раритетні і зовсім, раз на кілька років.

До речі, на сайті http://coins.kiev.ua/ ви можете безкоштовно оцінити срібні та золоті монети та дізнатися їхню справжню вартість.

Все вищесказане стосується і монет радянського періоду до 1961 року. Для того, щоб дізнатися сьогоднішню реальну вартість таких монет в отличном состоянии, Ви повинні наявні ціни в прайсі розділити на два. Колишню вартість зберегли лише одиниці - в ідеальному стані, блискучі і без подряпин, але, на превеликий жаль, в землі таких монет не знайти. Продавці, для реалізації монет, продають їх зібраними в річний ряд одного або декількох номіналів. Такі лоти популяри у колекціонерів, до всього іншого і за рахунок своєї дешевизни.

Щоб бути в курсі зміни вартості тих чи інших монет, цікавтеся підсумками нумізматичних аукціонів. Саме на аукціонах формується їх вартість. Багато з цих закладів публікують спеціальні видання, в яких вказують ціну тих чи інших монет. Звичайно ж, ми не беремо до уваги великі аукціони для олігархів. Але в найближчому майбутньому ціна на монети навряд чи підніметься. Навіть якщо любителі скарбів раптом перестануть викопувати монети, їх запасів з лишком вистачить на багато десятиліть вперед. Якщо раніше ходові монети в хорошому стані можна було вдало продати, то тепер з них виготовляють настінні панно і зберігають в скляних банках. Такі монети навіть не чистять, щоб не витрачатися на неходовий товар.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь