Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Світлодіодні світильники - типи і застосування

Світлодіодне освітлення в життя сучасних людей вже стало звичним і буденним справою. Раніше світлодіоди були новинкою, розкішшю, однак сьогодні представлений великий вибір даного товару.

Дане освітлення використовується практично в кожному приміщенні і навіть на вулиці. Це може бути квартира, приватний будинок, деякі елементи інтер'єру зі світлодіодним освітленням, а також офіси та прибудинкові території.

Вбудовувані світильники

Дані світильники можна вбудовувати в стелю, вони мають яскраві світлодіоди, які є відмінним джерелом світла нового покоління. Відрізняються вони від інших видів великий світловий віддачею, працюють найтриваліший термін, мають високу енергетичну ефективність і дають якісний світловий потік. Світильники з даної серії застосовують в найрізноманітніших системах освітлення. Адже вони запалюються миттєво, легко управляються за допомогою пульта, стабільно і довго працюють. Тому встраиваемые светильники охоче застосовують для вирішення будь-яких дизайнерських рішень, незважаючи на їх складність виконання.

Підвісні світильники

Такі світильники застосовують для загального і місцевого освітлення приміщень, які відрізняються високими стелями. Їх висота регулюється за допомогою цангового підвісу, з огляду на завдання освітлення і особливості будови кімнат. Дані освітлювальні прилади відрізняються світловим потоком великої інтенсивності, а також дуже низькою потужністю споживання енергії.

Накладні світильники

Це найідеальніший варіант для приміщення, в якому модульні стелі, в цьому випадку застосовують накладні світлодіодні світильники. Вони створюють сприятливу, затишну атмосферу і відрізняються рівномірним світінням, а також високими показниками яскравості. На ринку можна зустріти світлодіодні світильники з цієї серії, які відрізняються подовженими бічними стінками і мають надійний захисний екран, завдяки цьому не відбувається відсвічування в моніторах. Кріпляться вони за допомогою накладного кріплення до поверхні.

Растрові світильники

Растрові світильники це відмінна заміна люмінесцентним системам, які часто використовують для освітлення фасадів офісів і громадських будівель. Їх стандартні розміри дозволяють створити і зробити більш ефективною систему освітлення в мінімальні терміни. Растрові світлодіодні світильники дають стабільний світловий потік, забезпечують високу світлову віддачу, а також не містять ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання. А ще вони відрізняються високим терміном роботи. Головний плюс реєстрового світильника - це ефективність роботи і економічність. До всього іншого дані освітлювальні прилади є безпечними, тому не вимагають додаткових витрат на заміну або утилізацію лампочок.

Світлодіодні стрічки

У сучасному інтер'єрі квартир і будинків все частіше можна зустріти світлодіодні стрічки різних кольорів, які знайшли своє застосування в побуті. Їх охоче використовують в якості декоративного підсвічування. Наприклад, кожен діод має кристали певного кольору, зеленого, червоного, синього. І якщо за допомогою пульта змінювати інтенсивність освітлення або зміщувати кольору, то виходять найрізноманітніші відтінки перетину. В результаті звичайні світлодіодні стрічки здатні повністю змінити інтер'єр. Якщо це одноколірні стрічки, то їх часто застосовують в якості декоративного освітлення житлових, комерційних приміщень, громадських будівель. Ще світлодіодну стрічку використовують в якості інтер'єрної, художньої та ландшафтного підсвічування. А завдяки великому вибору світлодіодної стрічки, можна створити найскладніші світлові композиції. Дана стрічка відрізняється малим енергоспоживанням, компактними розмірами, і може управлятися дистанційного. Так як світлодіодна стрічка досить гнучка і проста в монтажі, то її можна вмонтувати в стелю, стіни і навіть в меблі.

Підлогові світильники

Підлогові декоративні світильники бувають у вигляді різних світяться фігур, це кулі, куби або циліндри. Це досить функціональний варіант для прикраси інтер'єру і ландшафту прибудинкової території. Вони створюють атмосферу затишку в приміщенні холів, офісів, так як дають розсіяне м'яке світло, що відноситься до категорії RGB. Ще ці прилади мають високий ступінь захисту, тому застосовуються в ландшафтному дизайні. Завдяки цим елементам можна отримати красиві неповторні форми відкритих терас або паркових зон.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь