Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що вибрати: няню для дитини або дитячий садок?

Багато працюючих батьків нерідко виявляються перед дилемою - що вибрати: няню або дитячий сад? Є як плюси, так і мінуси, проте важливо вибрати саме той варіант, який буде найбільш оптимальний і комфортний для вашої родини. Якщо ваш малюк вже досяг того віку, коли ви стаєте перед вибором - няня для дитини або дитячий сад, радимо визначитися з вибором в самий найближчий час.

Переваги та недоліки дитячого садка

Переваги дитячого садка зрозумілі і логічні. Тут дитина зможе спілкуватися з однолітками, проводити час, граючи з іншими дітьми. Більш того, він буде дотримуватися правильного розпорядку дня: вчасно поданий сніданок, прогулянка на вулиці, заняття, обід, сон, прогулянка або гри з іншими дітьми. Ваша дитина буде під контролем і не обділений увагою. На сьогоднішній день не всі дитячі садки можуть забезпечити такий спектр услуг.

Вибрати няню для дитини або дитячий сад, можна також, враховуючи не тільки переваги, а й недоліки кожного варіанта. Так, наприклад, в дитячому саду навряд чи можна захистити свою дитину від вірусних захворювань. Один застуди дитина може заразити всю групу, саме тому не можна бути впевненим в захищеності вашого малюка. Більш того, вихователі в дитячому садку часом просто не встигають устежити за кожною дитиною. Що стосується харчування, дітям не завжди може підійти той чи інший продукт, і індивідуально підбирати раціон кожному малюку в дитячому саду просто немає можливості.

Переваги та недоліки няні для дитини

Відповідаючи на питання що вибрати: няню або дитячий сад, необхідно також перерахувати переваги і недоліки спілкування дитини виключно з нянею. Починаючи з недоліків, якщо дитина буде проводити весь час з нянею, він буде позбавлений спілкування з дітьми свого віку в тій мірі, яку він отримав би в дитячому саду. Однак няня може погуляти з дитиною в парку, де малюк, напевно, зустріне однолітків.

До речі, здесь можна отримати додаткову інформацію, якщо вам терміново потрібна няня для дитини.

Що стосується чіткого і регламентованого розпорядку дня для дитини, то це цілком можна організувати і в індивідуальному порядку. Батьки малюка повинні дати няні чіткі вказівки, прописати її обов'язки, попередити няню за розкладом дитини. Надалі вона буде чітко стежити за графіком дитини.

Одним з яскравих переваг, чому варто вибрати саме няню, є індивідуальний підхід до дитини. Це стосується як раціону харчування, так і навчання малюка. Батьки завжди можуть залишити няні список тих продуктів, які рекомендовані дитині і тих, які йому строго заборонені. Ви будете впевнені в тому, що харчування малюка чітко контролюється.

Що стосується навчання, няня може займатися з дитиною самостійно, будь то читання, письмо, малювання і так далі. Тим більше що сьогодні існує маса гуртків і курсів для дітей різного віку, що дозволить вам водити дитину туди, куди він захоче сам.

Що вибрати: няню для дитини або дитячий сад?

Варто додати, що до переваг спілкування дитини з нянею входить також і той факт, що малюк не захворіє вірусними захворюваннями через інших дітей.

В захист дитячого садка, варто додати, що саме там дитина проходить процес соціалізації, тобто приймає можливість перебувати в суспільстві, вчиться правилам поведінки в ньому, вчиться також приймати інші думки і ідеї інших дітей. Все це активно проявляється в спільне проведення часу хлопців певної вікової категорії. Також в дитячому саду дитина готується до школи, що також важливо. І питання тут не стосується освітньої підготовки, мова йде про готовність дитини навчатися з іншими дітьми, адекватно сприймати критику і виконувати завдання вчителя.

Відповісти на питання, що вибрати: няню або дитячий сад, досить непросто. Кожен варіант має розглядатися в індивідуальному плані в залежності від характеру дитини, його емоційного стану. Більш того, слід задуматися, чи готовий ваш дитина до щоденного спілкування з однолітками.

Якщо ж батьки вважають за краще няню дитячого садка, в такому випадку необхідно скласти список обов'язків для няні, чітко спланувати день дитини, щоб малюк розвивався і займався. Важливо виділити час, як на навчання, так і на відпочинок.

Прийняти рішення що вибрати: няню для дитини або дитячий сад, варто, враховуючи переваги і недоліки кожного з варіантів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь