Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Страхування ОСАГО без обмежень

ОСАГО - це обов'язковий вид страхування відповідальності автомобіліста. Даний тип страховки прив'язаний безпосередньо до осіб, тобто в полісі вказується хто конкретно має право використовувати певний автомобіль.

Якщо особи в цьому списку немає, то сідати за кермо даного автомобіля він не має права, за винятком випадків, коли поліс оформлений на необмежену кількість користувачів (так званий мультидрайв).

Нерідкі ситуації, коли при оформленні поліса власник транспортного засобу не знає, чи буде він передавати право управління своїм автомобілем іншим особам чи ні, але все ж не виключає таку можливість в подальшому.

Якщо ви зіткнулися саме з такою ситуацією, то має сенс укласти договір страхування без обмежень. По-іншому такий поліс називається відкритим. В цьому випадку є ряд нюансів і особливостей, в тому числі і при розрахунку вартості страховки, заповнення бланків і т.д., про які варто поговорити більш детально.

Відкритий поліс: що це таке?

ОСАГО без обмежень є офіційний страховий документ, який встановлює певні договірні відносини між страховиком і страхувальником. Полягає цей договір за таким же принципом, як і стандартний тип автострахування.

Єдиною відмінністю стає той факт, що в графах, де вказуються особи, допущені до керування конкретним автомобілем, нічого не заповнюється.

До речі, узнай стоимость ОСАГО тут, а також іншу необхідну інформацію для оформлення цієї страхівки.

Таким чином, ви отримуєте стандартний бланк поліса, але при цьому в 3 пункті проставляється галочка, що відзначає той факт, що договір укладений щодо необмеженого кола осіб. А там, де розписуються дані про осіб, допущених до керування ТЗ, і інформація про них проставляються прочерки або яким-небудь іншим чином графи викреслюються з бланка.

Переваги і недоліки

До числа переваг відкритої страховки ОСАЦВ можна віднести:

  1. При настанні певних обставин (ви перебуваєте в стані алкогольного сп'яніння, відсутні за місцем знаходження ТЗ, терміново потребуєте госпіталізації т.д.) ви без проблем, не боячись відповідальності за свої дії, зможете передати право керування своїм автомобілем другу, колезі, дружині, повнолітнім дітям, які мають водійські посвідчення, або просто перехожим.
  2. При необхідності розширити перелік людей, допущених до управління вашим автомобілем, немає необхідності їхати в офіс страховика.
  3. Якщо автомобіль здобувався на кілька сімей, на підприємство (організацію) або в автопарк, то такий тип страховки буде більш вигідним.
  4. Ідеальний варіант в тому випадку, коли транспортний засіб здається в оренду, надається для кур'єрської доставки і т.д.

Але, будь-яка страховка не передбачає одні лише плюси, завжди є і якісь мінуси або те, що може не сподобається страхувальнику. Наприклад, відкрита страховка має головний недолік - ціна 2016 роки не найнижча і доступна. Саме тому переважна кількість клієнтів по цій страховці - юридичні особи, які навіть не можуть дозволити собі висновок обмеженою страховки на увазі її недоцільність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь