Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати гірський велосипед

Гірські велосипеди воліють любителі швидкої їзди по пересіченій місцевості, якщо, в тому числі, передбачається пересування по місту. Такі транспортні засоби відрізняються особливо міцної легкої рамою і широкими колесами.

Параметри вибору

Хардтейл - тип велосипедів, які не мають заднього амортизатора. Застосовується як для їзди по рельєфній місцевості, так і для змагань. Можна вибрати гірський велосипед з амортизаційною вилкою і без неї.

Двухподвес - велосипед з амортизацією і переднього, і заднього колеса. Амортизатори відмінно згладжують поштовхи, за рахунок чого керованість і комфортність поліпшуються.

Тим, хто бажає вибрати гірський велосипед підлітку, хочемо порадити хардтейл з 24-26 дюймовими колесами і міцною рамою. А дорогий двопідвісний розрахований вже на досвідчених велолюбителів.

До речі, ви можете купить горный велосипед киев хорошої якості вже сьогодні за найкращими цінами.

Рама

Зі сталі (Hi-ten) - використовується в дешевих велосипедах. Моделі з такою рамою прості, міцні і придатні для щоденної експлуатації. Якщо Ви вирішили вибрати недорогий гірський велосипед зі сталевою рамою, то врахуйте, що важить він близько 16 кг.

З хромомолібденової сталі (Cro-mol). Цей сплав коштує недорого і важить трохи. Зазвичай з нього виготовлена ​​не вся рама, а тільки її третину. Інша частина - сталева.

З алюмінію (Al) - це найпоширеніша рама з найкращим співвідношенням міцності і ваги. Труби для рами можуть мати великий діаметр і потовщені стінки. Сплав складається з алюмінію і інших металів.

Вибирати розмір рами гірського велосипеда потрібно таким чином, щоб вона розташовувалася на 10 см нижче пояса і дозволяла напівзігнутими руками рулити.

Сідло

Як правило вони може бути:

  1. Вузькими і жорсткими - краще для гонок.
  2. Широкими і довгими - призначене для прогулянкової їзди.

Вибрати жіночий гірський велосипед найкраще з сидінням, яке розширено в задній частині.

Колеса і гума

Зазвичай колеса мають діаметр 26 дюймів. Однак можна вибрати гірський велосипед зі збільшеним або зміненим становищем спиць.

Широка гума з глибоким протектором потрібна для їзди по бруду, піску, гірської місцевості. Для хороших доріг краще підійдуть сліки - вузькі гладкі шини. Полусліки - оптимальний варіант для більшості велолюбителів. Вони мають грунтозачепи з боків і гладку поверхню посередині.

Амортизатори

Амортизатори потрібні для погашення вібрацій. Ними оснащені тільки гірські велосипеди. Розрізняють такі типи амортизаторів:

  1. Пружинні - дешеві, прості і недовговічні. Демпфери (поглинають резонансні коливання елементи) можуть бути з полімерних матеріалів або в їх ролі може виступати закачаний насосом в вилку повітря.
  2. Повітряні - знижують вагу конструкції, але витік повітря неминуча при великих навантаженнях.
  3. Масляні - вважаються найкращими, стійкі до перепадів температур і великих навантажень. Демпфери тут - картриджі з маслом.

Гальма

  1. Обідні - притиснення колодок до обода. Коли йде дощ, їх ефективність знижується.
  2. Дискові - притиснення колодок до диска на колесі. Працездатність від погодних умов не залежить, але і вартість дещо вище.

Який гірський велосипед краще вибрати? Якщо дозволяють фінансові можливості, то краще брати той, що з дисковими гальмами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь