Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибирати промислові вентилятори

Системи вентиляторів на промислових підприємствах грають одну з ключових ролей в підвищенні ефективності виробництва. Вони можуть створювати сприятливу атмосферу для працівників, а можуть безпосередньо брати участь у виробничому процесі. Саме з цієї причини до вибору промислових вентиляторів необхідно ставиться вкрай уважно.

Існують кілька важливих критеріїв, до яких варто придивитися в першу чергу. Це дозволить вам підібрати ідеальний пристрій, що допомагає вам досягти тих чи інших цілей. Всього є 3 критерії:

  1. Тип вентилятора;
  2. Компанія-виробник;
  3. Модель вироби;
  4. Торгова точка, де здійснюється купівля.

Необхідно розуміти, що якість і надійність всіх елементів вироби повинні відповідати світовим вимогам. Цьому свідчить наявність певних сертифікатів якості та іншої типової документації. В такому випадку вентилятори можна легко використовувати на підприємствах державного або міжнародного масштабу.

Коротко про типи вентиляторів

Всього на сучасному ринку представлені наступні типи описуваних пристроїв:

Промислові канальні вентилятори для круглих або прямокутних каналів;

  1. осьові низького тиску (які можна придбати на сайті https://ovk.ua/shop/category/ventiliatsiia/promyshlennye-ventiliatory/osevye-ventiliatory-nizkogo-davleniia);
  2. шумоізолюючі;
  3. відцентрові;
  4. камінні відцентрові;
  5. дахові;
  6. кухонні;
  7. вибухозахищені;
  8. для агресивних середовищ;
  9. для обдування радіодеталей.

Технічний розвиток дозволяє видавати настільки широкий асортимент типів представленої продукції в великому масштабі. Існує величезна кількість виробників, де виготовляються промислові вентилятори, купити яких ви можете за найрізноманітнішими цінами. В цьому випадку рекомендується ретельно перевіряти виробників і якість обраної продукції.

Наприклад, вибухозахищені вентилятори потрібно підбирати з особливою обережністю і прискіпливістю. Адже вони працюють часто у вибухонебезпечних зонах. Завданням такого обладнання є ефективне функціонування в поєднанні з гарантією того, що воно не вибухне. Вироби мають різний клас захисту, кожен з яких дозволяє працювати їм в певних умовах.

Для хімічної промисловості найбільш часто застосовуються вентилятори для агресивних середовищ. Їх корпус і внутрішні елементи виготовлені з матеріалу, що не чутливого до згубного дії шкідливих речовин. Отже, він буде якісно виконувати свою функцію і прослужить довгі роки навіть в умовах високого хімічного забруднення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь