Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати ланцюг до бензопили

Ланцюг - це один з найважливіших елементів цього інструменту. Саме від типу і якості ланцюга багато в чому залежить продуктивність, при цьому важливо пам'ятати, що який би тип кола не використовувався, її постійно необхідно підточувати. Розглянемо всі фактори, які впливають на вибір ланцюга для бензопили.

Всі ланцюи конструктивно влаштовані однаково. Вони складаються з окремих елементів - ланок, кожне з яких може бути або ріжучим або провідним зубом. Форма і розмір цих ланок, в залежності від виробника, може дещо відрізнятися.

До речі, на сайті https://helphouse.com.ua/eshop/cepi/ ви можете придбати якісні та міцні ланцюги для вашої пили за доступними цінами.

Залежно від конструкції пили, а саме, від розміру використовуваної шини залежить і довжина ланцюга, яка може вимірюватися в дюймах або сантиметрах. Але, навіть маючи рівну довжину, не будь-ланцюг може підійти до пилки, так як існує ще ряд параметрів, які необхідно враховувати при виборі ланцюга.

Крок ланцюга - це відстань між заклепками ланок поділене навпіл. Загальноприйнято, що крок вимірюється в дюймах, але при цьому сам показник може бути зазначено або у вигляді десяткового або простого дробу. Наприклад, однаковою розмірності крок може вказуватися як зі значенням 3/8, так і зі значенням 0,375 дюйма.

Однак, останнім часом, щоб уникнути плутанини, основні виробники вирішили уніфікувати маркування, тому переважна маса що випускаються ланцюгів може мати одне з наступних значень кроку: 0.325; 3/8 і 0,404 дюйма. Провідна зірочка і опорна зірочка на шині розраховані на використання ланцюга тільки з одним будь-яким значенням кроку. Як правило, розмір кроку ланцюга, виробники вказують на шині ну і, звичайно ж, в інструкції по експлуатації. Але, слід знати, що шини, а також провідні спеціалісти і опорні зірочки, не уніфіковані між різними виробниками, і мають відмінності за кількома параметрами.

Так, наприклад, два ланцюги з однаковим кроком, можуть відрізнятися по товщині провідних ланок, яка може бути в межах від 1,3 до 1,6 мм. Всі існуючі відмінності виключають взаємозамінність пильних компонентів між пилами різних виробників, тому, маючи бензопилу будь-якої марки, доведеться купувати фурнітуру цієї ж марки. Останнім часом на ринку з'явилося багато пильної гарнітури «від китайських умільців», і в основному, це підробки, які по розмірними параметрами підходять для установки на моделі пив відомих світових виробників, але якість таких виробів дуже сумнівно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь