Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Трохи про біатлон

Біатлон - зимовий вид спорту один з популярних в нашій країні. Це вид спорту, коли потрібно влучно стріляти і швидко бігати. Коли починається сезон, багатьох людей від перегляду нічим не відірвати. Саме про біатлон можна сказати, що спортсмену треба бути сильним, спритним і сміливим. Сильним для того, щоб швидко їхати на лижах, спритним, щоб влучно стріляти (підлаштовуючись під погодні умови) і сміливим, щоб впевнено проходити спуски. Цікаво спостерігати, як спортсмен, допускаючи помилки, своєю швидкістю, силою волі наздоганяє лідерів і виграє. Або коли у нього невисока швидкість, але влучна стрільба, але теж виграє. Неоднозначний вид спорту!

У биатлон эстафета 2018 існує кілька дисциплін: спринт, гонка переслідування, масовий старт, індивідуальна гонка, естафета. У кожній дистанції спортсмени пробігають різну кількість кілометрів і стріляють або десять разів, або двадцять. За кожен промах біатлоністи біжать штрафне коло - зайвих сто п'ятдесят метрів. Тільки в індивідуальній гонці замість зайвих метрів додаються хвилини. А в естафеті ще даються додатково три патрона, але їх потрібно заряджати вручну.

У біатлоні беруть участь багато спортсменів з різних країн. Лідерами є біатлоністи з Франції, Німеччини, Норвегії, Австрії. Деякі спортсмени приходять в біатлон з лижного виду спорту, а самі біатлоністи змагаються іноді з самими лижниками. Взимку спортсмени проводять тренування на лижах, де є сніг, а влітку - на спеціальних лижероллерах (два в одному: лижі та ролики). Коли закінчується сезон, багато біатлоністи працюють за своїми професіями, щоб заробити і виступати на наступних змаганнях.

По закінченню сезону 2016-2017 року, лідером у жінок є німецька спортсменка Лаура Дальмаер. У жінок щороку змінюється лідер, у чоловіків уже шостий рік поспіль - француз Мартен Фуркад.

На жаль, в цьому виді спорту є і негативні моменти, наприклад допінг. Самий недавній скандал через нього стався в цьому сезоні, коли у тридцяти трьох російських спортсменів вирішили перевірити ще раз допінг проби. Через це скасували етап кубка світу в Тюмені і чемпіонат світу, який повинен був пройти там же в 2018 році.

На жаль, в нашій країні не можна похвалитися наявністю хороших спортсменів, у яких би переважала б або швидкість, або влучність. Якщо говорити про конкретні спортсменів, тобто у нас один - Антон Шипулін, про який говорять як про лідера нашої чоловічої команди. А так як він у нас один (ніхто не може з наших хлопців йому допомогти як спаринг партнер) то тиск на нього з усіх боків. Але і у самого спортсмена не завжди все гладко: то промах останній був зайвий, то ще не освоївся (змагання проходять в різних країнах), то лижі погано їхали. Одні суцільні відмовки! Багато вболівальників вважають, що якщо потрібна перемога, то і виграти можна і з гаком промахом і з поганими лижами. Адже не перший же рік в біатлоні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь