Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яким повинне бути дитяче взуття?

Наші діти - наша радість! Ми як батьки, повинні відповідально виконувати свій обов'язок. Всім хочеться, щоб його дитина була здорова, бадьорий і добре виглядав. Нерідко постає питання про вибір наряду, не малу роль в цьому питанні займає взуття. Яка повинна бути дитяча взуття? Яка форма, який матеріал? Всі ці питання відвідують нас при виборі. Мало хто знає, але перша дитяча взуття дуже важлива для дитини. У період, коли малюк починає ходити формується його стопа, хода, координація. Світ для нього стає яскравішим і більше, розширюються межі сприйняття навколишнього.

І так, детская обувь повинна відповідати сезону і роду занять! Тобто, якщо Ви вирушили на прогулянку, то краще взути вашій дитині кеди або кросівки. Так як йому напевно захочеться побігати і пострибати, а робити це в незручному взутті не дуже корисно для розвиваються стоп Вашого чада. Якщо ж Ви прямуєте в гості або на свято, то в цьому випадку підійде красива, але практична парочка. У магазинах зараз велика кількість різноманітної взуття для дітей. Але все ж є деякі критерії, які допоможуть Вам у її виборі. Так само звертайте увагу на дрібниці: колір, запах, якість шва, матеріал з якого виготовлено виріб.

Як вибрати

ГОЛОВНІ КРИТЕРІЇ ВИБОРУ ДИТЯЧОГО ВЗУТТЯ ОПТОМ:

1. Вид. Вона повинна бути естетичною та зручною, бажано з натурального матеріалу, так як він найбільш добре підходить для дитячої шкіри (дихаючий і м'який). Порада: якщо Ви вибираєте взуття для маленької дитини, намагайтеся щоб було менше виступаючих прикрашають елементів. Малюк може зачепитися ними про що-небудь. Не рекомендується звужена носова частина, яка може привести до дискомфорту і натирання, вона повинна бути ширше п'яти. Дитина краще рухається, коли пальчики відчувають себе вільно. Застібка повинна бути регульованою, простий в зверненні. Найкраще для цього підійдуть липучки.

2. Задник. Повинен бути жорстким, якісно прошитим, без штучного матеріалу всередині, не вище щиколотки. Щоб добре фіксувати п'яту і утримувати гомілковостопний суглоб і захищати від травм. Ще задник допомагає тримати рівновагу.

3. Підошва. Потрібна м'яка легко гнеться в призначеному місці, не змінна, щоб не перенапружувалися м'язи стопи. Для зими підійде підошва з хорошим протектором. Перекат в передній частині (носок трохи піднятий над землею) теж вітається - це підвищує стійкість. Невеликий каблучок 0,5-1 см. Всередині буде краще якщо устілка добре зафіксована.

4. Супінатор. Іноді заходять суперечки з приводу супінатора. Навіть лікарі сперечаються між собою про його користь і необхідність. Так ось, дітям до 3-х років він не обов'язковий, але якщо вже він там є, то не дуже жорсткий. Таке взуття є ортопедичної. Дитяче ортопедичне взуття служить для профілактики плоскостопості та клишоногості. Якщо ж супінатор виявиться занадто жорстким, то це може привести до дискомфорту і не правильному розвитку зводу стопи. Якщо у Вашої дитини є патологія в цій області, то супінатор її не виправить.

5. Внутрішнє оздоблення. Повинна бути з натурального матеріалу, приємного на дотик. Синтетика може виявитися занадто грубою і без достатньої вентиляції. Різкого або неприємного запаху бути не повинно. Ще деякі виробники можуть використовувати різноманітні барвники для фарбування внутрішньої частини, що може бути причиною алергічних реакцій. Стирчать нитки і нерівні краї обробки не припустимі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь