Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як зачистити метал перед фарбуванням

На довговічність і зовнішній вигляд металевої конструкції безпосередньо впливає стан металу: міцність зварних швів, точкових з'єднань, а також відсутність слідів корозії і лущення фарби на «тілі» конструкції.

Щоб правильно підготувати метал до подальшої обробки: до фарбування, зварювання, оброблення на заготовки та іншої діяльності, важливо провести зачистку металу завдяки спеціалістам сайту https://amaister.com.ua/.

У професійному середовищі це досить звичний і рядовий процес, який часто виконують за допомогою спеціального промислового обладнання:

  1. Хіміко-термічна - з попередніми прогріванням металу або без нього, метал піддають обробці вогнем або лужним розплавом, внаслідок чого корозія і лущення старого покриття вигорають;
  2. Лазерна очищення - досить дорога і використовується частіше при реставрації вантажних виробів (конструкцій);
  3. Абразивної дробом - для цього використовують пневматичний піскоструминний пістолет, компресор і спеціальний абразивний матеріал - пісок, металева дріб і т.д .;
  4. Пневмозубило - ідеальний варіант для зачистки зварних швів, а також для видалення окалин і інших дефектів після зварювання.

Але як бути, якщо в домашніх, побутових умовах немає відповідного обладнання? Як прибрати іржу з металу перед фарбуванням в типових гаражних умовах, якщо немає ні компресора, ні іншого промислового обладнання, а для ручної зачистки занадто великий обсяг?

Для цього існує більш простий і доступний спосіб - використання базових інструментів домашнього майстра: болгарка (кутова шлифмашинка) або дриль. А для них - спеціальні диски для зачистки металу.

Такий спосіб гарантовано принесе успіх, адже болгарка або дриль напевно знайдуться в інструментальному арсеналі, а працювати ними так легко і звично. Головне - правильно підібрати насадку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь