Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Секрети фотошколи: як правильно робити фото

Технічний прогрес сучасного світу дійшов до захоплюючих дух вершин. Люди навчилися багатьом речам: будувати, літати, лікувати, але найголовнішим відкриттям людства є можливість зупиняти час. Час застигає на знімках, дозволяючи нам знову і знову повертатися в щасливі миті і насолоджуватися моментом. Однак наука ця настільки тонка, що багато хто задається питанням: як робити правильно фото? Ми розберемося з самими основними азами фотографування і визначимо найбільш важливі нюанси, на які слід звертати увагу.

Золоті правила кожного фотографа

Будь-яка справа вимагає кропіткої роботи та ретельного вивчення. Звичайно, якщо ви вирішили професійно зайнятися фотографуванням - відмінним варіантом для вас стане отримання спеціальної освіти, наприклад, такої, яку пропонує фотошкола Red Cucumber.

Якщо ж ви просто хочете займатися улюбленою справою, то вам необхідно знати основні правила і методи роботи. Розглянемо найбільш ефективні з них:

Правило «золотого перетину», або правило «третин».

Досить часто любителі фотографують бажану композицію строго по центру. Внаслідок цього картинка здається порожній, так як навколо об'єкта нічого немає. Тому для красивої фотографії, необхідно поміщати об'єкт ліворуч або праворуч від центру. Для цього слід уявити собі сітку або застосовувати фотоапарати, які відтворюють її, і правильно розмістити об'єкт, створивши красиву картинку. Отже, для того, щоб вийшла гарний знімок, ключові елементи або об'єкти необхідно розташовувати на так званих «перехрестях» - перетині двох ліній, і тоді успіх гарантований.

Освітлення.

Перед тим, як зробити фотографію, необхідно уважно озирнутися і підібрати найбільш вигідний ракурс. Що це означає? Якщо ви фотографуєте на вулиці, то вам необхідно переконається в тому, що сонце світить за кадром, інакше воно буде зліпити вас, і картинка вийде затемненій. Також намагайтеся уникати предметів, які видають відблиск - це може зіпсувати фон. І звичайно ж, вибирайте правильні режими, адже скоєно недоцільно днем ​​робити фото в нічному режимі, чи не так?

Знімок об'єкта в русі.

Головною помилкою при фотографуванні об'єктів в русі є упущення такого моменту, як їх швидкість і напрям. Якщо ви не знаєте, як правильно зробити фото об'єкта в русі - це можна виправити! Все, що від вас вимагається - пам'ятати, що мета такого знімка полягає в фіксації об'єкта, а це значить, що починати фотографувати слід тоді, коли він тільки входить в кадр. В кінцевому підсумку з урахуванням спрацювання механізму фотоапарата, ви отримаєте рівномірну картинку, на якій у всій красі буде відображений бажаний об'єкт.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь