Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Трекові світильники - модний варіант освітлення для будь-яких цілей

Трекові система освітлення завоювала свою популярність завдяки незаперечних переваг у сфері дизайну приміщення, монтажу і експлуатації. Трекові світильники дозволяють вирішити проблему освітлення, як в житлових кімнатах, так і в офісах, розставити світлові акценти і при цьому знизити витрати на оплату комунальних послуг.

Що собою являє трекова система освітлення?

У трекової системі освітлення світильники розташовуються на шинопроводі (треку), виготовленому, найчастіше, з алюмінію. Всі дроти розташовуються усередині нього. Так виглядає пряма трекові система.

Існує ще один вид конструкції - непрямий, де застосовуються для організації роботи всієї системи коннектори. Вони бувають прямими, гнучкими, L-, X- і T-образними. Для вирішення поставлених завдань щодо висвітлення приміщення можна використовувати один з видів конекторів, або їх комбінувати. Світильники же, як і в першому варіанті конструкції, розміщуються на шинопроводі і, в разі необхідності, легко переміщаються по ньому для зміни освітлюваної ділянки.

Трекові світильники також існують декількох видів. Вони поділяються залежно від джерела світла на:

  1. Світлодіодні (найбільш популярний і економічний варіант)
  2. галогенні
  3. Металогалогенові
  4. Люмінесцентні

Особливості використання в інтер'єрі

На самому початку трековые светильники використовувалися в торгових центрах, виставкових залах і музеях, так як дозволяли показати товар або експонат з найкращого боку за допомогою світла. Багато досліджень, а також практика продажів свідчать про те, що грамотна підсвічування продукту допомагає збільшити його продажу. Пізніше дизайнери стали використовувати трекові світильники в інтер'єрі житлових кімнат.

Більшість моделей світильників має лаконічну форму, яка ідеально виглядає в таких стилях інтер'єру, як лофт і хай-тек. Завдяки широким можливостям шинної системи освітлення перед дизайнерами відкриваються великі можливості в їх використанні практично в будь-якому інтер'єрі. Трекові світильники можна просто підвісити під стелею, вбудувати в підвісну або стельову конструкцію, розмістити вертикально на стіні або на інших дизайнерських конструкціях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь