Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно підібрати інвентар для пасіки?

Кожен мисливець бажає знати, де сидить фазан! А кожен пасічник хоче знати, як його бджолині сім'ї попрацюють в новому сезоні. Для цього, як мінімум, потрібно підібрати правильні комплектуючі для вуликів і не забути запастися на сезон інвентарем для роботи з пасікою, відповідним одягом для себе і необхідними препаратами для лікування і профілактики хвороб своїх медоносних комах.

Варто зазначити, що придбати необхідні комплектуючі, а також продукти бджільництва ви можете на сайті https://uleyshop.com/komplektuyushtie-dlya-ulev.html за приємними цінами, які вас порадують.

Якщо ви вже не початківець, то напевно знаєте особливості своїх вуликів і максимально підходящі для них комплектуючі. Але не варто бути дуже консервативним. Пробуйте нове, особливо, якщо його вже випробували на собі ваші колеги і вони дають позитивні відгуки. Наприклад, годівниці для бджіл. Вони можуть бути: дерев'яними або пластиковими, доступні моделі з комбінацією скла і пластика. У кожної є свої особливості, зручні і не дуже сторони.

Можливо, вам сподобалася стельова годівниця? Варто спробувати! Теж саме і з поїлками. Вони бувають різного розміру, так що вибір потрібно робити виходячи з кількості робочих бджіл у сім'ї.

Весь інвентар, який потрібно оновити або перевірити ще раз, включає в себе:

  1. Прилітні дошки (великі, маленькі, вузькі і широкі, з вушками і без);
  2. Грати (розділові, збірка прополісу, польська);
  3. Годівниці і поїлки;
  4. Пилковловлювачі (метал/пластик, маленькі/великі);
  5. Загороджувачі льоткові (нержавійка/пластик, з прилітною дошкою і без);
  6. Утеплювальні подушки (тонкі/товсті, різного розміру).

Все вище перераховане бджоляр повинен завжди тримати в робочому стані, періодично контролюючи стан комплектуючих вулика. Знайти цю продукцію можна у спеціалізованому інтернет-магазині. У таких магазинах також доступні для покупки і продукти бджільництва. І це не тільки мед, а й перга, прополіс, забрус, маточне молоко, бджолиний віск і підмор, гомогенат маткових личинок, горіхи з медом та інше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь