Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Зйомне тонування: особливості покриття і інструкція по встановленню

Практично всі автомобілісти, побачивши тонування на автомобілі, розуміють у чому її переваги. В салоні транспортного засобу буквально відразу стає набагато комфортніше. Ще б пак, адже тонування рятує від сторонніх поглядів, вирішує проблему з перегрівом сидінь і приладової панелі, а також усуває сонячні відблиски, які під час пересування можуть різко бити по очах. На додачу до всього тонировка стекол значно покращує зовнішній вигляд авто, роблячи його більш досконалим і індивідуальним. Але щоб ці всі умови виконувалися, дуже важливо правильно підібрати зйомне тонування. У цьому матеріалі спробуємо розібратися докладніше з цим питанням.

Зйомне тонування: яке буває, його плюси і мінуси

Зйомне тонування буває декількох видів. Кожен окремий вид має різними корисними особливостями. Наприклад, так зване фотохромне тонування відрізняється від інших видів тим, що воно в залежності від сили напруги, що подається може стати або світліше, або темніше. Таке тонування повністю позбавлене ​​такої неприємної особливості, як ефект дзеркал. До того ж, за допомогою фотохромної плівки запросто можна регулювати прозорість стекол самостійно. Ще однією дуже зручною і ефективною вважається подвійна тонування. Тобто тонування, яка подається у вигляді другого затемненого скла і опускається за бажанням водія. Існує також силіконова тонування і німецький статичний пластик. Пластик тримається за рахунок статики і виготовляється на основі монополікарбоната. Самим же поширеним в середовищі автомобілістів вважається варіант знімною тонування з силікону. Такий виріб прекрасно по всіх параметрах. Воно відрізняється невисокою вартістю, простим монтажем і може бути використано багаторазово. Що ж стосується мінусів знімних тоніровочних покриттів, то головним з них вважається зниження видимості. У деяких ситуаціях після установки покриття може навіть виникнути ефект помутніння.

Як встановити зйомне тонування?

Багато автомобілістів, вирішивши встановити на авто зйомне тонування, віддають цю справу в руки фахівців. А це дуже навіть дарма, адже в установці зйомного тонування немає нічого складного. Головне навчитися правильно клеїти плівку. Таким чином можна не тільки заощадити кошти, але і скоротити витрати часу на виконання робіт. Щоб самостійно нанести знімну плівку на статиці для початку необхідно придбати матеріал. І тут дуже важливо підготувати лекала, на підставі яких потім і буде вирізана плівка необхідних параметрів. Відшукати шаблон стекол можна в інтернеті для практично будь-якої моделі автомобіля. Ну а коли вже плівка буде підготовлена, можна і приступати до її встановлення. Для цього процесу знадобляться власне тонування, мильний розчин, пульверизатор і будь-який засіб для чищення. Далі послідовність дій виглядає так:

  1. Очистити скло;
  2. Прибрати з нього сторонні предмети і сліди ворсу;
  3. Нанести на скло мильний розчин;
  4. Докласти зверху мильного розчину виріб і акуратно притиснути його по краях;
  5. За допомогою шпателя вирівняти поверхню.

В процесі нанесення зйомного тонування матеріал тримається на склі не за рахунок клею, а за рахунок електростатики. Завдяки чому і процес монтажу плівки значно спрощується.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь