Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як чистять пуховики в хімчистці?

Пуховики з натуральним наповнювачем середньої цінової категорії чистять в умовах хімчистки. Домашнє прання призводить до збивання пуху, зниження теплоізоляційних властивостей.

У хімчистках, таких як "Американська хімчистка", сайт якої знаходиться тут: Ah.com.ua, застосовують два способи обробки пуховиків: аквачистка і суха чистка. Після прийому пуховика від клієнта проводиться візуальний аналіз плям, встановлюється їх походження. Для різних типів забруднень застосовують різні реактиви.

При сухому чищенню плями і забруднення обробляють хімічними засобами. Коли плями видалені, одяг відправляють в машину для сухого чищення. Зовні вона схожа на промислову пральну машину, але замість води в ній знаходяться реактиви. Після обробки пуховик надягають на пароманекен і роблять обробку парою, щоб уникнути деформації тканини, збивання пуху в грудочки. Далі проводять фінішну обробку і упаковку.

  1. Суха чистка цілеспрямовано впливає на конкретні види плям. Тканина верхнього одягу не линяє, не дає усадки, не деформується. Однак реактиви можуть давати стійкий характерний запах, викликати алергію.
  2. Аквачистка - відносно нова процедура, яка запобігає деформації тканин і наповнювача, не викликає алергію і безпечна для екології. Вона зберігає легкість і обсяг пуху, не дає йому збиватися в грудки, доглядає за опушкою, надає їй блиск. Суть процедури - у водній обробці пуховика, яка схожа на традиційне прання. У воді розчиняють чистячі засоби, кондиціонери, детергенти, жируючі компоненти.

Обробкою керують комп'ютерні програми, а сушку проводять в сушильній барабані, після чого одяг поміщають в кронштейни в сушильних камерах. Така методика захищає пуховик від деформації.

Отже, у хімчистці використовують два методи: сухий (застосовуючи перхлоретілен) і аквачищення. У більшості випадків вдаються до другого способу. Його суть полягає в мокрій делікатній пранні, без використання сильних хімічних засобів. Щоб наповнювач не комкався, використовують спеціальні добавки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь