Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо двері для лазні

З кожним роком все популярнішими стають заміські будинки і дачі. Багато хто з наших співвітчизників втілюють в життя мрію про власний будинок за містом. Досить часто проекти будинків передбачають створення суміщених або окремо стоячих лазень. Втілення подібних планів в життя передбачає вибір необхідних матеріалів, а це - зовсім не просте завдання. Справа тут, звичайно, не в дефіциті якихось матеріалів - сьогодні ринок може похвастатися таким їхнім вибором, як ніколи. Саме це багатство вибору і представляє складність, у зв'язку з чим давайте розберемося з питанням правильного вибору дверей для лазні.

Почнемо з того, що кожен вид лазні має свої власні нюанси функціональності, а отже, і якості застосовуваних матеріалів. Так, у фінській лазні зазвичай використовують двері зі скла, дерева або комбіновані. Для турецької лазні вибирають скляні скляні двері.

Вкрай важливо правильно вибрати породу деревини, яка піде на виготовлення дверного полотна і коробки. Зазвичай перевага надається осиці, вільсі або липі. Осика є, мабуть, найбільш доступною. Осика хороша тим, що підвищений рівень вологості не веде до втрати фізичних властивостей виготовлених з неї виробів.

Вибираючи дверну фурнітуру, необхідно особливу увагу звертати на її антикорозійні властивості. Це стосується замків, петель, роликів. У той же час ручки необхідно застосовувати дерев'яні завдяки невисокій теплопровідності деревини. Не варто встановлювати автоматичні замки, щоб уникнути непередбачених ситуацій. Найкраще рішення для дверей - звичайна роликова засувка і дерев'яна ручка.

Оскільки двери для сауны знаходяться під постійним впливом підвищеної вологості, то з часом можливим є їх набухання. З цієї причини двері будуть відкриватися все гірше і гірше. Це є основною причиною падіння популярності таких дверей, в зв'язку з чим покупці все частіше зупиняються на використанні скляних дверей, так як вони позбавлені зазначеного недоліку.

Скляні двері користуються величезною популярністю, оскільки мають високу термо- і вологостійкість, безпеку. Скло, що застосовується для дверей, піддається загартовуванню, через що його міцність різко зростає. Правильний вибір розмірів дверей і дверної коробки, а також спеціальне силіконове ущільнення, забезпечують щільне прилягання дверей. У підсумку - мінімальна втрата тепла.

Необхідно відзначити також, що скляні двері можуть похвалитися надзвичайно естетичним виглядом. Покупці мають можливість вибору дверей, що відрізняються:

  1. своєю фактурою,
  2. кольором,
  3. видами декору.

Слід також врахувати можливість індивідуального виготовлення дверей, що забезпечує необмежені можливості дизайну.

Створення малюнків здійснюється за допомогою алмазного гравіювання, шовкографії, піскоструминної обробки, інших технологій, іноді екзотичних. Всі вони надають можливість створення будь-яких малюнків або орнаментів, які вдало доповнюють вигляд дверей.

Скло дозволяє також створити матові двері, тоновані або зовсім прозорі. При будь-якому варіанті вибору скляних дверей вони все одно забезпечать більшу кількість світла в лазні, ніж будь-які дерев'яні двері.

Необхідно сказати також, що скляні двері досить прості в установці. Це забезпечується універсальною дверною коробкою, завдяки якій можливим є праве або ліве відчинення дверей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь