Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ДВП: особливості та переваги

Деревоволокнисті плити або іншими словами ДВП широко застосовуються в різних сферах. Зокрема в сучасному будівництві вони використовуються для утеплення, підвищення звукоізоляції, для облицювання і навіть в якості альтернативи гіпсокартону при формуванні перегородок.

Крім того древесноволокнистая плита є самим затребуваним матеріалом в меблевому виробництві і це не дивно, адже з його допомогою можна реалізувати самі різні дизайнерські задуми та ідеї.

ДВП виготовляють на основі деревної пресованої маси, до якої додають спеціальні добавки. В якості сировини для виробництва деревоволокнистих плит може використовуватися не тільки подрібнена деревина, а й в тому числі деревна стружка.

Слід зазначити, в даний час ДВП також буває спеціального призначення. До них відносять ДВП з певними властивостями.

ДВП буває різноманітних марок, які мають відмінності в міцності і фактурі, в даному випадку вибір конкретної марки безпосередньо залежить від цільового призначення та умов майбутньої експлуатації.

Як й інші будівельні матеріали ДВП має свої переваги і недоліки. У порівнянні з ДСП, ДВП відрізняється вологостійкістю, це дозволяє використовувати його навіть для обробки балконів. Безсумнівною перевагою ДВП по праву можна назвати доступну вартість і довговічність.

При дотриманні рекомендацій виробника і належних умов експлуатації ДВП можуть прослужити до 30-ти років.

До недоліків ДВП відносять низькі показники екологічності. Це обумовлено використанням в процесі виготовлення ДВП синтетичних смол, які можуть спровокувати виникнення алергічних реакцій у людини. Щоб мінімізувати ймовірність покупки ДВП низької якості, довіряйте магазинам і виробникам з хорошою репутацією.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь