Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шамана-воїна Олександра Габишева, що зібрався вигнати Путіна, викрив соратник: «Засоби витрачав на порноігри»

«Комусь він зізнався, що лікувався, потім його відпустили»

В Улан-Уде на цьому тижні було неспокійно. Стихійний мітинг розпочався 9 вересня. Близько 200 людей вийшли на міську площу з вимогою звільнити з поліції двох затриманих за п'яну їзду прихильників якутського шамана Олександра Габишева, який йде в Москву, щоб провести обряд вигнання диявола. Пізніше на акції з'явилися політичні гасла. Громадяни вимагали скасування виборів мера Улан-Уде.

Про самого Габишева відомо небагато. Рівно те, що він сам розповів про себе журналістам. Чоловікові 51 рік. Він закінчив істфак Якутського держуніверситету, при цьому працював зварювальником і двірником. Шаманом Габишев став не відразу. Після смерті дружини Олександр на три роки пішов в ліс, де побудував каплицю в пам'ять про дружину і довго медитував. У якийсь момент до нього прийшло осяяння, він проголосили себе «шаманом-воїном» і зібрався йти на Москву, тому що так йому велів Бог.
До Кремля Габишев планує дістатися до 2021 року. Поки тренується виганяти зло на своїх прихильників, які приєдналися до пішого походу.

Що відбувається в команді шамана, хто керує процесією, скільки грошей надходить на рахунки Габишева - в інтерв'ю колишнього однодумця шамана Андрія Дехтярука.

- Андрій, ви колишній соратник шамана?
- Вигнаний соратник.
- Як вас занесло в його компанію?
- Я - мандрівник. Мені здалася цікавою ідея пройти всю Росію пішки. Спочатку я приїхав до шамана на збори. Поговорити не вийшло, зайнятий він був. Я відправився на другу зустріч з ним, на мітинг в Читу. Там до нього дозволили наблизитися.
- Він що, кастинг проводить для участі в своєму поході?
- Ні. Беруть всіх. Але затримуються одиниці. До шамана примазуються різні політичні партії, громадські організації. Все переслідують свої цілі.
- Ви з шаманом скільки днів пройшли?
- Приблизно місяць. Три дні тому закінчив свій похід. Більше до них не повернуся. Шаман вигнав мене зі словами: «Якщо на колінах перед Вороном вибачення попросиш, тоді повернемо».
- Ворон - це хто?
- Колишній кримінальник, Євген. Негласний лідер тусовки. Начебто судили його за те, що ланцюжок з шиї жінки зірвав. Він прибився до шамана з самого початку його походу. З чуток, Ворон повертався з зони, по дорозі почув від далекобійників про шамана. Вирішив приєднатися. Потім зрозумів, що тут можна поживитися, і залишився. В результаті підім'яв шамана під себе. Ворон має сильний вплив на шамана, якщо не сказати абсолютне. Може гаркнути на нього. Кримінальника навіть новачки бояться. Приходять до шамана нормальні люди і починають прогинатися під Ворона. Наприклад, в команді був хлопець з Якутії. Одного разу вирішив розібратися з Вороном, порядок навести. Дивлюся, через пару днів і він прогнувся. Євген обробляє людей по повній програмі. Всі налякані.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь