Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги татамі

Історія виникнення татамі починається зі створення спеціальних настилів, якими застеляли підлоги в будинках Японії 16 століття. Татму - дієслово, яке в перекладі з японської означає складати або загортати. Тобто, це килимки, які легко згорталися і прибиралися, якщо в них відпадала потреба. Сьогодні татамі, як підлогове покриття в житлових приміщеннях використовуються вкрай рідко, однак, вони знайшли широке застосування в якості спортивного інвентарю для занять бойовими мистецтвами.

Татамі - це спеціальні килимки, які знижують ризик отримання травм різного ступеня тяжкості при заняттях спортом, пом'якшуючи і амортизуючи удар. Будь-який вид бойового мистецтва має на увазі поразку противника на підлозі, і, що б пом'якшити падіння, і проводять тренування і змагання на татамі.

Татамі, які можна придбати за даним посиланням https://amunicia.com.ua/catalog/tatami бувають таких видів:

  1. для для карате і сумо. Такий вид відрізняється підвищеною міцністю;
  2. "хвіст ластівки". Мають вигляд квадратних пластин, легко збираються і розбираються за рахунок спеціальних зачепів;
  3. для залу і для домашніх тренувань.

До основних переваг татамі можна віднести їх легку вагу, що дозволяє переносити їх із залу в зал, або в інше приміщення. Простоту догляду - за допомогою вологих серветок можна прибрати будь-яке забруднення з поверхні татамі. Екологічність - для виготовлення татамі використовуються виключно гіпоалергенні матеріали, які добре пропускають повітря і не викликають ніяких подразнень. І, звичайно, універсальність. Який би вид татамі не був обраний, його можна використовувати для будь-яких занять.

Татамі виготовляються в двох розмірах:

1) Татамі 1 м х 1 м.

2) Татамі 1 м х 2 м.

Товщина татамі може бути від 20 мм до 40 мм. Тонкі використовуються в якості покриттів в спортивних залах та ігрових зонах, а товсті широко застосовуються для професіональних занять єдиноборствами. Яскраві кольори татамі додають приміщенню додаткову естетичність і затишок.

Ціна на татамі залежить від таких факторів, як щільність, вид використовуваного матеріалу для верхнього і нижнього покриття, і навіть від кольору, проте витрати на покупку повністю виправдовуються практично відразу ж, так як вони зносостійкі, міцні і довговічні, що в поєднанні із забезпеченням безпеки робить такий інвентар незамінним спортивним атрибутом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь