Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати автосервіс?

Перед кожним автолюбителем рано чи пізно постає питання про те, як підібрати автосервіс, в якому провести технічне обслуговування автомобіля або його ремонт? І ще один: де провести покупку запчастин для автомобіля?

Я спробую розглянути критерії, за якими можна знайти відповіді на ці питання. Для цього я розбив вищевказані питання на окремі параметри.

Отже, перше питання звучало так: «Як підібрати автосервіс, в якому провести технічне обслуговування автомобіля, або його ремонт?» Спробуємо розбити його на критерії:

  1. Критерій перший. Для багатьох важливою характеристикою є усунення всіх проблем, які є в автомобілі. Потрібно дуже уважно підходити до питання усунення існуючих проблем. При здачі автомобіля в автосервіс https://sto.ms/ заповнюється лист технічного стану, де власник автомобіля вказує існуючі проблеми. Слід вказувати всі проблеми. Наприклад: «При повороті чути скрип знизу». При отриманні автомобіля слід зробити перевірку на усунення всіх зазначених проблем. Якщо усунені не всі проблеми, то таким автосервісом краще не користуватися. На жаль, в мережі Інтернет на даний момент немає сервісів, які узагальнюють інформацію за даним критерієм.
  2. Критерій другий. Якість виконаних робіт, які були проведені на автомобілі. Як правило, якість виконаних робіт клієнт зможе перевірити тільки в процесі експлуатації свого автомобіля. Якщо протягом двох тижнів після ремонту проблема проявилася знову, то в такому автосервісі краще не виконувати ремонт автомобіля.
  3. Критерій третій. Ціна виконаних робіт. Для багатьох важлива ціна ремонтних робіт. Тут можна отримати попередню інформацію про ціну питання, скориставшись сайтом автосервісу або зробивши дзвінок менеджерам автосервісу.
  4. Критерій четвертий. Гарантійні зобов'язання, які фірма бере на себе по виконаним роботам. Цей критерій дуже важливий. Відсутність гарантійних зобов'язань говорить про відсутність якості робіт.
  5. Критерій п'ятий. Надання знижок на подальше обслуговування. Наявність програми знижок для постійних клієнтів говорить про серйозний підхід до проблем клієнтів і дозволяє клієнтові заощадити кошти на наступних ремонтах.
  6. Критерій шостий. Чи надає автосервіс запчастини до автомобіля, або їх доведеться купувати в автомагазині. Відсутність продажу автозапчастин в автосервісі призводить до того, що власник автомобіля змушений купувати запчастини в автомагазині. Це призводить до збільшення термінів ремонту і додатковим тимчасових витратах на пошук постачальника запчастин до автомобіля.

Друге питання звучало так: «Де провести покупку запчастин для автомобіля?» Розіб'ємо його на критерії:

  1. Критерій перший. Наявність як оригінальних, так і неоригінальних запчастин до автомобіля. Наявність оригінальних і неоригінальних запчастин - це, перш за все, можливість знизити ціну ремонту. Не секрет, що неоригінальні запчастини практично в два рази дешевше оригінальних запчастин до автомобіля.
  2. Критерій другий. Ціни на запчастини. Чим більше автосервіс, тим більше він закуповує комплектуючих у дистриб'юторів. Отже, у великого автосервісу ціна на автозапчастини буде нижче.
  3. Критерій третій. Термін постачання. Кожен автосервіс може замовити потрібну автозапчастин як у дистриб'ютора, який може знаходитися в Москві, так і на центральному складі, який знаходиться в Арабських Еміратах. Зрозуміло, що в разі замовлення з Арабських Еміратів термін поставки буде великим (складе від 15 до 40 днів).
  4. Критерій четвертий. Гарантійні зобов'язання. Відсутність гарантій на автозапчастини говорить про те, що дані деталі неякісні. Користуватися ними не слід.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь