Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому так популярні вуличні камери відеоспостереження

Сучасні системи забезпечення безпеки вже неможливо собі уявити без використання камер відеоспостереження. При цьому «левову частку» з них становлять саме зовнішні камери відеоспостереження, які використовуються не тільки на вулицях міст, а й на інших об'єктах і територіях, які потребують цілодобового моніторингу обстановки.

Саме тому ми пропонуємо більш детально дізнатися, як вибрати вуличну камеру відеоспостереження. При цьому ми розповімо про ті характеристики, про які багато хто забуває при виборі вуличних камер відеоспостереження.

Корисні поради, як вибрати камеру відеоспостереження для вулиці

Фокусна відстань відеокамери

Фокусна відстань - це одне з основних понять в оптиці. Це відстань між оптичною площиною (площиною, яка проходить через центр лінзи) і фокусом. Фокусна відстань об'єктива відеокамери спостереження задає кут зору і ступінь збільшення предмета в конкретній точці зйомки. Коротка фокусна відстань створює ширший кут зору, довша фокусна відстань, навпаки, зменшує його.

Багато сучасних вуличних відеокамер (придбати ip камеры Харьков можна за посиланням), і внутрішні також, обладнані так званими варіооб'єктивами. Це об'єктиви, фокусну відстань яких можна регулювати, тобто, підлаштовувати під потрібну фокусну відстань. Якщо в камерах зі статичною фокусною відстанню предмет спостереження знаходиться в фокусі постійно, і ви не можете якось наблизити його, щоб більш детально розглянути деякі деталі або предмети, що знаходяться за, або проти нього, то варіооб'єктиви дозволяють сфокусувати поле зору камери на потрібних об'єктах , не змінюючи її матеріального становища.

Що дуже зручно при установці камер з варіооб1єктивами, вам не доведеться підбирати місце установки, постійно змінюючи ракурс і фізичне розташування, а просто встановлюєте відеокамеру на зручному місці і за допомогою зуму домагаєтеся потрібних результатів. Сучасні системи відеоспостереження припускають наявність цифрового зуму, що дозволяє збільшити розміри предметів, які цікавлять.

Кольорова або чорно-біла зйомка

Основна маса камер, представлених зараз на ринку, це вуличні відеокамери, що дозволяють проводити кольорову зйомку. Можливість кольорової зйомки вказується в описі камери. У той же час багато вуличних відеокамер залишаються чорно-білими. Цей тип камер відноситься до більш низького цінового діапазону.

У той же час в ряді випадків застосування чорно-білих камер більш доцільно в порівнянні з кольоровими. Адже, по-перше, не варто забувати про те, що при низькій освітленості вулична відеокамера навіть з найнижчим рівнем мінімальної освітленості переходить в чорно-білий режим. І, якщо ви збираєтеся встановлювати камеру в такі місця, то висновок з приводу її типу очевидний.

Розмір ПЗС матриці камери відеоспостереження

Продовжуючи тему вибору камер для відеоспостереження, буде логічно згадати таку з характеристик як розмір ПЗС матриці по діагоналі, який виражається в дюймах. У уважного покупця може виникнути питання, чому при однакових дозволах, тобто, однаковій кількості пікселів по вертикалі і горизонталі, матриці мають різні розміри по горизонталі. Справа вся в тому, що у матриць з великим розміром більше і розмір пікселів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь