Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати стильні і сучасні фіранки для кухні?

Багато господинь вважають тканинні завіски в зоні приготування їжі непрактичними: вони займають багато місця, швидко брудняться і псують весь вигляд. З якої тканини підібрати доречні і красиві штори на кухню, і якого фасону вони повинні бути?

Стилістичні рішення оформлення вікон

Залежно від того, як оформлена зона готування, який обраний стиль і яка колірна гамма, залежить і зовнішній вигляд фіранок. Найчастіше штори для кухні підбираються на сайті https://red-cat.com.ua/ легкі і короткі, ледь закривають скло, і не стосуються підвіконня і робочих поверхонь.

Але, якщо місце дозволяє, можна вибрати і інші типи прикраси:

  1. Для просторого приміщення підійдуть прозорі тюлеві фіранки, комбіновані зі шторами з щільного матеріалу для темного часу доби;
  2. Для невеликого приміщення, оформленого в стилі кантрі або прованс, можуть бути обрані ситцеві гардини або римські штори, візерунок на яких перегукується з іншим текстилем;
  3. Якщо зона готування дуже маленька, але закрити вікно на кухні необхідно, можна купити ролл-штори, які згортаються в рулон під самою стелею, або римські штори, спадаючі красивими складками.
  4. Якщо для оформлення обрані сучасні стилі, такі як лофт, модерн, хай-тек, то м'який текстиль з рюшами буде недоречний. У таких випадках рекомендується замінити кухонні штори на жалюзі або светоотражающую плівку.

Штори і тюль - пережиток або класика?

Не тільки багато домогосподарок, але і деякі дизайнери досі не відмовилися від ідеї завішування вікна на кухні шторами в кілька шарів.

Але не завжди комбіновані моделі доречні і красиві: в разі, якщо тюль потрібен для приховування житла від сторонніх поглядів з вулиці, краще відмовитися від нього зовсім, замінивши тюлеву гардину красивими жалюзі або ролл-шторами, які впораються з цим завданням набагато краще.

В інших випадках, якщо тюль використовується для створення декору і передачі ідеї, відмовлятися від нього не можна.

Єдиний виняток з цього правила - маленька зона готування, підвіконня якої служить повноцінною робочою поверхнею. У такому випадку замість довгих полотнищ краще взяти ламбрекен, римські штори або короткий тюль.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь