Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати лікаря нарколога

Якщо ви зіткнулися з проблемою алкоголізму або наркоманії, допомогти вам може тільки досвідчений нарколог. З пошуком такого фахівця сьогодні проблем немає. Але ж ми хочемо, щоб нашим здоров'ям займався дійсно кваліфікований медик. Як вибрати лікаря нарколога правильно і не помилитися? В першу чергу звертайте увагу на такі фактори:

  1. Лікар повинен мати сертифікат, що підтверджує його право займатися наркологічної та психіатричної діяльністю. Не зайвим буде дізнатися, про наявність ліцензії у медичного закладу, в якому працює даний фахівець, із зазначенням видів медичної допомоги, терміну дії та юридичної адреси.
  2. Грамотний нарколог ніколи не почне роботу з пацієнтом з пропозиції конкретних процедур. Вибір терапії, яку обирає нарколог Рівне, повинен здійснюватися тільки після збору анамнезу та постановки діагнозу. Призначаючи лікарські препарати, лікар обов'язково запитає про наявність алергічних реакцій у хворого і наявних хронічних захворюваннях.
  3. Вартість пропонованого лікування не може бути занадто низькою або дуже високою. Вона повинна бути доступною для пацієнта. І якщо терапія для хворого надто дорога, то нарколог повинен запропонувати альтернативні варіанти. У тих випадках, коли доктор починає вмовляти пацієнта купити «супер» препарат, який 100% допоможе, потрібно рішуче відкидати, і задуматися про кваліфікацію фахівця.
  4. Запущений алкоголізм краще лікувати в стаціонарі. І якщо лікар досвідчений, він обов'язково запропонує комплексну реабілітацію і посприяє в госпіталізації.
  5. Не варто довіряти нарколога, якщо він пропонує використовувати лікарські препарати без відома хворого. Це дасть лише тимчасовий ефект і ні як не позбавить пацієнта від алкоголізму. Та й такий підхід до лікування вступає в протиріччя з законом.
  6. Лікар повинен зберігати лікарську таємницю. Якщо ви просите розповісти про пацієнтів, яких нарколог зумів вилікувати від алкоголізму, то він не має права вказувати їх конкретні прізвища і імена, говорити, яким відомим особам він допоміг і як йому вдячний та чи інша людина. Анонімність і конфіденційність, ось головні принципи надання наркологічної допомоги.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь