Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Застосування природного та штучного цеоліту від ТОВ «ТД « АТК Україна »

Цеолітом називається природний мінерал, який, завдяки своїй структурі, є потужним сорбентом. Він здатний ефективно поглинати різні речовини, як органічні, так і неорганічні. Саме, завдяки цим властивостям, цеоліт широко використовується у тваринницькій галузі.

Опис

Цеоліти - це група природних мінералів зі здатністю віддавати і вбирати воду, а також віддавати і вбирати речовини, обмінювати катіони. Структура мінералу має певний розмір пір 2-15 ангстрем, що не дозволяє вступати в іонний обмін з корисними речовинами - амінокислотами, вітамінами, білками, поліненасиченими жирними кислотами. Реакція обміну відбувається тільки з невеликими іонами мікро- і макроелементів і з'єднань (сірководень, метан, важкі метали, радіонукліди).

У цьому його основна відмінність від інших сорбентів. Тому його називають «каменем життя». Традиційні методи для очищення в разі специфічних забруднень не гарантують якість питної води. Поширені сорбенти (вугілля активоване гранульовані або порошкоподібні) ефективні тільки для органічних забруднень, а висока ціна стримує їх широке застосування.

Наукові дослідження встановили наявність сорбційних та іонообмінних властивостей у природних цеолітів, придбати які можна тут: https://atk-ua.com/catalog/ceolity/. Але ці властивості, крім використання проти органічних забруднень, проявляються ще й у відношенні радіонуклідів та важких металів. Цеоліт, який виробляє ТОВ «ТД « АТК Україна », застосовується в якості засипки для очищення питної води, як від побутових, так і від промислових забруднень.

Використання природного цеоліту в птахівництві і тваринництві:

Даний мінерал успішно застосовується для додавання в кормові раціони тварин. При внесенні його в раціон ВРХ значно збільшуються середньодобові показники надоїв молока у корів, а виживаність новонароджених телят збільшується до 8%. Також збільшуються якісні характеристики приростів молодняку.

Застосування цеоліту природного, як кормову добавку для раціону овець дозволяє домогтися наступних результатів: збільшується кількість настригають вовни до 15%, а її міцність - до 10%, маса приплоду вище на 10%.

Додавання цеоліту в раціон свиней дозволяє домогтися поліпшення збереження новонароджених поросят, продуктивності тварин.

Наявність природного цеоліту в раціоні птахів дозволяє значно поліпшити якість шкаралупи яйц.

Також цеоліт природний застосовується в якості осушувача підстилки при утриманні різних сільськогосподарських тварин. Він ефективно знижує показники вологості, поглинає запахи і аміак.

Добрива пролонгованої дії на основі природного цеоліту, збагаченого біологічно активними L-амінокіслотаміі олигопептидами.

Застосовуються для:

  1. Збільшення стабільності ДНК і РНК,
  2. Стимуляції розвитку кореневої системи,
  3. Контролю багатьох біохімічних реакцій,
  4. Формування захисної (імунної) системи рослин.

Переваги додавання цеоліту в грунт:

  1. Цеоліт містить калій, кальцій, магній, бор, цинк, марганець, молібден, кремній в доступних рослині формі.
  2. Цеолітові гранули, змішані з грунтом, підвищують її пористість, перешкоджають злипанню частинок, а значить, збільшують доступ до коріння кисню.
  3. Додавання цеоліту в грунтову суміш для кактусів і сукулентів дозволяє максимально наблизити структуру грунт до вимог цих рослин.
  4. Регулює вологоємність ґрунту, дозволяє знизити частоту поливу і запобігає пересушуванню
  5. Кислотність цеоліту оптимальна для рослин рН 5,5-5,6.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь