Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Віза до Великобританії - види віз, ціни і правильна подача документів

Ви дізнаєтеся про процедуру отримання візи до Великобританії, кому потрібна віза, скільки коштує і що потрібно зробити, щоб отримати візу, а не відмова.

Інформація актуальна на кінець 2020 року без урахування заборон по COVID-19.

Чи потрібна віза для відвідин Великобританії

Якщо хочете затриматися в Великобританії на день і більше, то без візи ніяк. А ось погуляти по Лондону до 24 годин можна і без британської візи. Способи можна знайти цілих два:

  1. Спланувати переліт в США з максимальною довгої пересадкою в Сполученому Королівстві. Щоб вас випустили в місто, потрібна діюча віза в США, Австралію, Канаду або Нову Зеландію. Ви також повинні покинути Лондон протягом 24 годин. В іншому випадку штраф і депортація з імовірним закриттям кордонів. При тривалій пересадці можна забронювати хостел в місті, щоб відпочити. Краще не брешіть прикордоннику, який буде приймати рішення, відпустити вас в місті чи ні. Скажіть, що хочете погуляти і відпочити в хостелі. Вам поставлять штамп в паспорт і випустять з аеропорту.
  2. Відправитися в круїз із заходом в порт Лондона. Круїз не повинен починатися в Великобританії. Це повинен бути одноразовий захід у порт країни на термін не більше 72 годин. Випускати туриста в місті чи ні - вирішує прикордонний контроль. Якщо їм здасться, що вам не можна в місто, наприклад, через алкогольне сп'яніння, наявність неадекватної поведінки, або невідповідного віку, то доведеться залишитися на кораблі. Це лише приклади приводів для потенційної відмови.

За 24 години Великий Лондон подивитися неможливо

В інших випадках погуляти по Лондону без візи не вийде. Хіба що ви перепливете Ла-Манш, як це зробив британець Метью Уебб, американка Гертруда Едерле і ще 2494 спортсмена. Всього-то 32 км в холодному морі.

Популярні види віз

Зробіть інвестиції в економіку, відкрийте бізнес, трудоустройтесь, вступите до університету або скріпіть союз узами шлюбу з громадянином (-кою) Великобританії, щоб переїхати в Сполучене Королівство. Для всього іншого є стандартна віза, яку допоможе оформити визовое агенство.

Standard Visitor visa (гостьова віза)

Гостьових віз кілька: для туристичних цілей, шлюбу, платній заручин, навещений дітей і транзиту. Говорити будемо про стандартну гостьовою візою до Великобританії.

Стандартна віза гостя замінила:

  1. сімейну гостьову візу;
  2. візу загального користування (туристичну);
  3. візу ділових візитів;
  4. спортивну туристичну;
  5. потенційного підприємця;
  6. візу для приватного медичного обслуговування.

Для чого: туризму, відвідати родичів і друзів, робочого відрядження або короткострокового бізнес-візиту, лікування в клініці.

Терміни: оформлення займає від 15 днів (іноді швидше). Стандартну візу видають від 6 місяців до 10 років. При оформленні вперше вкажіть термін 6 місяців. По-перше, така віза коштує дешевше (близько 8000 руб.), По-друге, буде потрібно менше документів і часу на оформлення. Не так буде прикро отримати відмову.

Ціни: 6 місяців - 4000 грн., На два роки - 15 000 грн., На п'ять років - 26000 грн. на 10 - близько 35 000 грн. Їдете перший раз - оформляйте візу на 6 місяців. Цього достатньо, щоб об'їздити всю Великобританію.

Що не можна по гостьовій візі:

  1. Вчитися на курсах, тривалість яких більше 30 днів. Семінари та конференції - будь ласка, тривалі курси і навчання - ні.
  2. Шукати роботу, підробляти або працювати.
  3. Укладати шлюб. Знайти собі любов можна, але для укладення шлюбу доведеться спочатку виїхати з країни і заїхати по гостьовій візі для укладення шлюбу.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.