Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як поїхати в Польщу за робочою візою в умовах карантину? - реальний кейс

Безліч запитань від іммігрантів і всіх тих, хто бажає виїхати на роботу в Польщу, пов'язане з правилами перетину кордону Польщі з прилеглими країнами. Ці норми не тільки значно змінилися через пандемію, викликаної COVID-19, а й перманентно модифікуються.

У цьому матеріалі ми разом з Юрієм Мошей, засновником компанії «Другий паспорт», розберемося, що необхідно зробити жителю країн СНД для переїзду в Польщу за робочою візою.

Хто може в'їхати до Польщі?

Відзначимо, що зокрема у громадян СНД з жовтня 2020 роки (інформація оновлюється) є реальна можливість поїхати в Польщу за робочою візою. Посольство працює і успішно видає візи. Кордон фізично також можна перетнути навіть незважаючи на відсутність прямого авіасполучення. Але в'їзд до Польщі можливий поки не для всіх громадян. Дізнатись більше про оформление рабочей визы в польшу Днепр можна за посиланням.

Нижче надаємо список груп, які мають право на в'їзд до Польщі з обов'язковим карантином. В окремій колонці вкажемо на тих, хто звільняється від карантину (актуально на 01.10.20 - дані оновлюються).

Які документи потрібні іноземцям для в'їзду в Польщу?

Документи повинні підтвердити ваші підстави для в'їзду. Іншими словами, потрібно довести, що іноземець належить до однієї з категорій, яким дозволено прибуття в Польщу.

Деякі приклади:

  1. Які мають карту побиту, карти поляка і ін. Зобов'язані пред'явити ці документи, а при необхідності, і видані на їх основі візи.
  2. Офіційно працевлаштованим потрібні документи, що підтверджують факт роботи або доводять, що працевлаштування станеться відразу після в'їзду в РП.
  3. Учням, студентам і т.д. буде потрібно пред'явити документи про зарахування / навчанні і візи / безвіз.
    Володарі ВНЖ інших країн ЄС підтверджують свій статус.

Чи потрібен карантин?

Спочатку тривалість карантину встановлюється в 14 днів, проте з вересня 2020 року вона має зменшена до 10 днів. При відсутності симптомів, обсервація буде автоматично завершується 10 днів.

Резюме

На завершення ми прикріпимо кілька найбільш частих питань щодо в'їзду в Польщу за робочою візою і відповіді на них.

Чи можна змінити місце проходження карантину, зазначеного при в'їзді в РП?

Ні, не можна. Закон не дозволяє залишати вказане по перебуванню місце, щоб уникнути поширення інфекції. Зміна місця проживання або місця проходження обсервації розцінюється як правопорушення, що несе за собою штраф рівний сумі до 30 000 злотих.

Хто повинен повідомити роботодавця про карантин співробітника по в'їзду в країну?

Повідомити роботодавця працівник зобов'язаний особисто, або ж через міграційного агента / співробітника (якщо такий займається працевлаштуванням іноземного співробітника). Важливо: ці обов'язки не покладаються на лікарів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.