Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кондиціонер: основні критерії

До вибору кондиціонера потрібно підходити максимально відповідально. Фахівці рекомендують брати до уваги ряд критеріїв, про які ми детально розповімо в нашій статті.

Місце встановлення

На сьогоднішній день найбільшого поширення набув кондиціонер настінний. Він являє собою спліт-систему, яка складається з зовнішнього і зовнішнього блоків. Між собою вони з'єднані трубками, по яких переміщається холодоагент.

Є також віконні кондиціонери. Вони не мають зовнішнього блоку. Їх монтаж здійснюється у віконному отворі.

На ринку також з'явилися мобільні кондиціонери. Їх особливість в тому, що вони не потребують монтажу. Їх можна вільно переміщувати по приміщенню, а конденсат забирається ручним способом або випаровується.

Функціональні можливості

Сучасні кондиціонери здатні не тільки охолоджувати повітря в приміщенні. Виробники оснащують їх цілим набором функцій. Для того, щоб підібрати та купить кондиционер, переходьте за посиланням.

Споживачам, які люблять інновації, варто звернути увагу на кондиціонери C & H WiFi. Їх особливість в тому, що вони підключаються до смартфону, тому управляти ними можна в дистанційному режимі, що дуже зручно.

Очищення повітря - ще одна корисна функція. В конструкції пристрою передбачені спеціальні фільтри, які очищають повітря від пилу, пилку, вовни та інших алергенів.

У будинку, де є маленькі діти, варто встановити кондиціонер, в функціоналі якого передбачений «нічний режим». При його активації вентилятор починає працювати на мінімальній потужності, завдяки чому знижується рівень шуму в приміщенні. А значить нічого не завадить комфортному сну малюка.

Зовнішній вигляд

Важливо, щоб кондиціонер гармонійно вписувався в інтер'єр приміщення. На щастя, сучасні виробники пропонують дійсно стильну і красиву техніку. На ринку можна навіть знайти кондиціонер чорного кольору. Він виглядає набагато цікавіше, ніж білий.

Потужність

Потужність кондиціонера потрібно вибирати виходячи з площі приміщення. Існує одне правило - на один квадратний метр має припадати 100 Вт потужності.

Варто відзначити, що вибирати високопотужні кондиціонери для побутового використання не рекомендується. Вони витрачають багато електроенергії.

Рівень шуму

Рівень шуму - це важливий критерій при виборі кондиціонера, адже від нього залежить акустичний комфорт в приміщенні. Моноблок або мобільний кондиціонер генерує досить багато шуму, так як компресор встановлений всередині нього. Встановлювати таку техніку в спальню краще не варто.

Оптимальний варіант - це спліт-система. Блок з компресором виноситься назовні, тому шум не досягає приміщення. Однак він може виникати через системи обдування.

Сучасні кондиціонери включають в себе «тихий режим». У ньому техніка працює ефективно, але при цьому тихо, зберігаючи акустичний комфорт в приміщенні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.