Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ХОРОШИЙ ПЛАНШЕТ ПО ХАРАКТЕРИСТИКАМ

Незважаючи на те що планшетні комп'ютери поступаються пальму першості в плані популярності мобільних пристроїв смартфонам, є чимало людей, які купують їх. З цього виникає питання: як вибрати планшет?

Саме про вибір відповідних конкретно для Вас планшетних комп'ютерів, і піде мова в цьому матеріалі. Це багатофункціональна техніка, і тому радити просто купувати найдорожче або модне вкрай помилковий підхід.

Деяких цілком може влаштувати модель за 10 тисяч гривень за їхніми потребами, в той час як інші можуть бути в пошуку гібридного апарата більш ніж за 30 тисяч гривень. Загалом, час розібратися і розставити всі крапки над i!

Чому вибрати планшет досить важко

Ринок планшетних комп'ютерів зараз сформований, складається з декількох передових брендів, і багатьох не дуже популярних компаній. У споживачів є величезний вибір на сайті https://kontakt.az/ru, що безумовно є плюсом. У той же час, це сильно плутає покупців.

Планшети розділяються не тільки по компаніям виробникам, але і за параметрами і характеристикам. Завдяки їм, можна приблизно зрозуміти потужність і функціональність майбутнього устрою. Природно, чим краще показники, тим дорожче модель апарату.

Існує кілька основних характеристик, за якими можна підібрати підходящий гаджет:

  1. операційна система;
  2. обчислювальна потужність;
  3. дисплей;
  4. діагональ екрану;
  5. обсяг пам'яті;
  6. ємність батареї.

Є й інші параметри, менш важливі. Наприклад, наявність слота для сімки, об'ємний звук, кількість оперативної пам'яті, якість камери і т.д.

Тут зупинитися варто лише на одній характеристиці - ОЗУ. Чим більше оперативної пам'яті, тим швидше і плавніше працює мобільний пристрій, додатки та ігри в ньому.

Щоб вибрати хороший апарат, потрібно розбиратися у всіх його характеристиках, особливо в основних. Потім я рекомендую визначити, з якою метою буде використовуватися гаджет, і порівняти показники з власними вимогами.

Наприклад, для літньої людини ні до чого девайс з чудовою камерою і можливістю зйомки відео в 4К дозволі і 60 кадрах в секунду. А ось велика діагональ дисплея буде дуже до речі для такого користувача.

Яку ОС вибрати для планшетів

Щоб правильно вибрати планшетник, потрібно спочатку підібрати операційну систему під себе. Від неї залежать функції, інтерфейс і стиль гаджета.

Я вважаю, що це найбільш спірний пункт, тому що у кожної з ОС є як свої переваги, так і недоліки. Тому це більше питання смаку, ніж об'єктивний вибір кращого варіанта.

Існує 3 популярні операційні системи для мобільних пристроїв: Андроїд, iOs і Windows. Про всі них сказано далі.

Зазначу, що я не став додавати Chrome OS, так як вона ще не скоро стане затребуваною, і взагалі не поширена в пострадянському просторі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.