Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які металопластикові вікна краще поставити в квартирі

Пластикові вікна сьогодні набагато затребувані, ніж дерев'яні. Вони практичні, естетичні, енергоефективні та абсолютно не вимогливі у догляді. Вікна з деревини коштують дорожче, при цьому вони більш вимогливі в догляді. Що стосується декоративних якостей, то вікна з ПВХ можна обробити під будь-яку породу дерева.

Зупинившись на металопластикових вікнах, необхідно вибрати виробника. Зробити це буде непросто, так як ринок переповнений пропозиціями віконних систем. Основним показником при виборі вікон на сайті https://winstore.com.ua є енергоефективність системи. У міських умовах важливою є ступінь звукоізоляції. Не слід ігнорувати і такий показник, як взломозахист. Кожному з нас хотілося б, щоб встановлені вікна служили, як можна довше, отже, вони повинні бути виконані з якісних, надійних матеріалів.

Особливості конструкції ПВХ вікон

Кожен віконний блок створюється на основі профілю. В металопластикових системах це профіль з ПВХ з металевим армуванням зсередини. Якісний профіль має гладку однорідною поверхнею. Товщина його стінки визначається класом ПВХ:

  1. клас А - від 2,8 мм;
  2. клас В - від 2,5 мм;
  3. клас С - тонкий профіль, який не рекомендують для установки в житлових приміщеннях.

На що звертати увагу при виборі

  1. Камерність профілю. Чим більше камер в профілі, тим тепліше і тихіше буде в квартирі. Для тихих районів цілком достатньо 3-камерного профілю. Якщо ж вікна виходять на галасливу магістраль, щоб захиститися від зайвих звуків, слід вибирати 5 - 8 камерний профіль.
  2. Особливості склопакета. В умовах українського клімату цілком достатньо 2-камерного склопакета. Необхідність використання пакетів з великою кількістю камер може виникнути при знаходженні квартири в галасливих районах міста. Чудовим варіантом є опціональні склопакети, наділені певними властивостями (підвищена захист від сонця, шуму, злому, підвищена енергоефективність або комбінація декількох властивостей).
  3. Вид скла. Найдешевшим варіантом є стандартне скління звичайним склом. Можна також використовувати склопакети зі склом, що відображає ІК промені. Вони забезпечать комфортну прохолоду влітку і дозволять зберегти тепло взимку. Броньоване скло з триплексом характеризується надзвичайно високою міцністю. Воно ефективно протистоїть зломів, а при розбиванні не розлітається на гострі осколки. Можна також вибрати тоноване скло для забезпечення конфіденційності або вогнетривке, стійке до високих температур.
  4. Габарити. Ширина профілю повинна бути не менше 5 см. Монтажна глибина профілю повинна відповідати товщині склопакета (чим товще склопакет - тим більше монтажна глибина). Найчастіше використовуються рами товщиною 6-7 см.
  5. Ущільнювачі. Рекомендується використовувати ущільнювачі з силікону або каучуку. Вони трохи дорожче гумових, але довше зберігають експлуатаційні властивості, не потребуючи частої заміни.
  6. Якість фурнітури. На кріпильних елементах економити не слід, так як вони піддаються значному навантаженню, і неякісна фурнітура швидко вийде з ладу, порушивши коректне функціонування вікна. Краще відразу купити дорожчу фурнітуру, ніж незабаром міняти її і платити за ремонт вікна.
  7. Виробник профілю. Надійний ПВХ профіль поставляється на ринок брендами Salamander і KBE. Затребувані також вікна з профілю Kömmerling. Системи скління, створені на основі таких профілів, характеризуються якістю, довговічністю і чудовими естетичними даними.

Наведені критерії є лише загальними орієнтирами, якими слід керуватися при виборі вікон для квартири. До них кожен користувач, звичайно, додасть свої переваги і конкретні вимоги до скління. Компанія Winstore.com.ua виготовляє віконні системи для скління квартир будь-яких розмірів і конфігурації. Ми використовуємо тільки оригінальні профільні системи відомих європейських брендів. Кожна система розробляється на основі інноваційних технологій. Використання технологій, запатентованих компанією, вдається домогтися оптимальних властивостей склопакетів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.