Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шоколад, шоколадний фонтан та інші смаколики

Шоколад є одним з найулюбленіших ласощів, тому його популярність залишається незмінною. Щоб урізноманітнити подачу цієї солодощі, можуть використовуватися різні форми вироби, додаткові інгредієнти, проте найбільш ефектно виглядає шоколадний фонтан. Розплавлена маса, що циркулює в спеціальному апараті, виглядає дуже апетитно, цікаво і привабливо. Якщо є бажання зробити шоколадний фонтан, необхідно знати, які інгредієнти для нього потрібні.

Опис видів

Шоколад для шоколадного фонтану відрізняється від звичайного незначно, він швидше плавиться і має більш рідку консистенцію, що дозволяє йому красиво струмувати з фонтану і рівномірно розтікатися по виробу. Щоб самотужки зробити таку красу, необхідно правильно підібрати сировину та необхідне для роботи обладнання на сайті Chocomaker.com.ua.

Існує видове різноманіття шоколаду, яке можна використовувати в фонтані.

Спеціалізований - в складі є більша кількість какао-масла, за рахунок чого маса стає рідшою і пластичної. Будова механізму шоколадного фонтану передбачає роботу з досить рідкої субстанцією, яку він може підняти і вивести через верх назовні. Якщо маса виявиться занадто густий, то робота пристрою буде виконуватися з працею, і в підсумку воно вийде з ладу. Використання більш густого шоколаду не дозволяє сировини швидко стікати вниз, красиво прямуючи по чашах, а значить, головна задумка буде порушуватися. Щоб шоколад добре танув і був пластичним, вміст какао-масла в ньому має бути від 30 до 40% від загальної маси виробу.

Молочні різновиди більш текучі, так як в них є молочний жир. Темний шоколад повинен містити більше 40% какао-масла, щоб мати бажаний зовнішній вигляд. Спеціалізована продукція має маркування, що дозволяє вибрати потрібний товар, на упаковці можуть бути позначення: Fountain, Fountain chocolate і подібні варіанти. Крім використання в фонтанах, ці різновиди можна їсти в твердому вигляді або застосовувати в кондитерській справі.

Неспеціалізований - шоколад, основним напрямком якого не є використання в шоколадних фонтанах. Такі варіанти не мають спеціальними позначеннями на упаковці, не мають потрібної кількості какао-масла, тому менш текучі. У продажу можна знайти такий товар під найменуванням «шоколад для фонтанів», в інструкції якого буде позначка про необхідність внесення додаткової кількості какао-масла. Для плавки можна застосовувати звичайні різновиди шоколаду, довівши його до стану необхідної рідини.

В середньому для звичайної плитки необхідно буде додати 20-35% какао-масла, що становить 200-250 г на 1 кг шоколаду. Є й дорожчі варіанти шоколадної продукції, які мають в складі набагато вищий вміст какао-масла, тому додатково потрібно вносити всього 3-5%, а це 100-130 грамів. Багато виробників виробляє найбільш підходящі сорти шоколаду, які успішно застосовуються в фонтані, вносячи невелику кількість какао-масла. При бажанні можна використовувати чорні, молочні та фруктові різновиди.

Шоколадна глазур - крім плиток та інших різновидів шоколаду, що складаються з какао-масла, є можливість застосовувати і кондитерську глазур, в якій використовуються замінники основної сировини. Відомі виробники створюють якісну глазур, яка має приємний смак і добре плавиться. Найбільш відомими є італійські фірми «Унітрон» і «Італіка», які довгі роки займаються виробництвом якісної продукції.

У процесі створення красивого і ефектного ласощу є можливість використання шматків підготовленого шоколаду, цілих плиток або каллет (невеликих крапель, які швидко і легко плавляться і підлягають зручному дозуванню).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.