Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати лікувальний корм для собаки?

Здоровий розвиток і прекрасне самопочуття будь-якої домашньої тварини - відповідальність господаря. Незважаючи на невибагливість і високу витривалість собак різних порід, ці тварини схильні до різних захворювань.

Нормальний рівень фізичної активності, якісне харчування і благополучна психоемоційна атмосфера - це умови, необхідні для забезпечення гарної якості життя для собак, як великих, так і дрібних порід. Якщо тварина має проблеми зі здоров'ям, то крім медикаментозного лікування, лікар обов'язково призначає спеціальну дієту. Великий вибір якісних лікувальних кормів для собак пропонує зоомогазин Бегемот, де представлено лікувальне харчування для різних порід від відомих виробників.

Як правильно підібрати корм?

Коли мова заходить про лікувальне харчування, обов'язково потрібно проконсультуватися з лікарем вихованця, який порадить корм, найбільш підходящий за складом, спираючись на специфіку захворювання, вік, породу тварини.

Собаки схильні до найрізноманітніших захворювань, але найбільш часто у домашніх тварин цього виду є проблеми з:

  1. Зайвою вагою;
  2. Розладами в роботі шлунково-кишкового тракту;
  3. Алергічними реакціями.

Щоб полегшити стан тварини і швидше повернути її до повноцінного життя, необхідно дотримуватись рекомендацій ветеринара, в тому числі зайнятися корекцією харчування.

Корм для собак з проблемами травлення

Харчування для собак із захворюваннями шлунково-кишкового тракту має легко засвоюватися, відрізнятися низьким рівнем жирів і клітковини.

Найбільш підходящі варіанти - сухі корми для собак з чутливим шлунково-кишковим трактом або дієтичні консерви.

Спеціальна дієта повинна дати організму тварини всі необхідні вітаміни і мінеральні речовини, але при цьому не спровокувати запори або розлади травлення.

Вибір корму для собаки із зайвою вагою

Ожиріння - поширена проблема серед собак великих і середніх порід. У занедбаній формі такий стан може дати поштовх розвитку більш небезпечних хвороб: цукровий діабет, рак печінки і підшлункової залози.

Оптимальним варіантом стане сухий корм з лінійки для собак з надмірною вагою, у складі якого багато злаків.

Корм для собак-алергіків

Алергія у тварини, як правило, проявляється ще в ранньому віці. Цуценят з такими проблемами переводять на сухий корм з повноцінним протеїном в складі. Для зростаючого організму важливі кальцій і фосфор.

Такі корми відносяться до лінійок гіпоалергенного харчування для цуценят.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.