Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги бігу

Багато хто з нас задає собі питання - чи варто взагалі починати бігати і яку користь можна отримати з регулярних пробіжок?

До речі, якщо вас цікавить розповідь Ігоря Сподіна про досвід участі в забігах, то радимо читать подробнее, перейшовши за даним посиланням вже зараз.

Ось лише невеликий перелік переваг, які дає біг.

Біг зміцнює імунну систему організму

Регулярний рух на свіжому повітрі зміцнює імунітет. Імунітет бігунів краще протистоїть дії атакуючих мікроорганізмів і зовнішніх чинників.

Зміцнення серця і легенів

Біг покращує кровообіг. Саме під час бігу пульс підіймається до значення, близького до максимального, що є відмінною стимуляцією цього органу.

Легені мають свою певну ємність і саме у бігунів ця ємність більша, ніж в інших людей. Чим довше тривають тренування, тим більше кисню кожен окремий вдих доставляє в м'язи і в кров.

Біг забезпечує більш тривалий і здоровий сон

Регулярні бігові тренування полегшують засинання, підвищують якість сну, а також є одним з методів боротьби з безсонням.

Звичайно, в разі проблем зі сном, тренування має проводитися не пізніше, ніж за три години до сну, щоб організм мав час на відпочинок після фізичних навантажень.

Також корисно бігати вранці, тому що ранкова фізична активність додає енергії і пробуджує. Ранкова пробіжка краща, ніж міцна кава.

Біг зміцнює відчуття власної гідності

Завдяки бігу можна навчитися планувати завдання і реалізувати цілі. Біг зміцнює впевненість в собі і віру в успіх.

Зниження стресу

Під час інтенсивного тренування виходить скинути з себе негативні емоції, очистити розум. Під час бігу є час подумати, розподілити проблеми на фактори. Бігові тренування дозволяють голові розслабитися і відпочити, особливо, якщо бігати в оточенні зелені.

Після 30 хвилин бігу виділяються ендорфіни, тобто гормони щастя, завдяки їм всі турботи відходять на другий план. Біг дозволяє відчути себе розслабленими і щасливими.

Біг омолоджує

Регулярний рух сповільнює процеси старіння. Вчені з Університету Колорадо досліджували групу літніх людей, які регулярно займалися бігом. Виявилося, що метаболізм у них не сповільнюється і показники організму не відповідають віку. У літніх людей, які ходили на тренування, але не бігали, не було помічено подібної тенденції. Вчені підозрюють, що це пов'язано з кращим станом мітохондрій в м'язах, які посилюються під час регулярної пробіжки.

Вплив на фігуру

Біг прискорює обмін речовин, завдяки чому приводить в норму фігуру. Бігун вагою 75 кг, що біжить годину в темпі 5 км/год спалює до 900 ккал! Звичайно ж, бігу не зовсім достатньо, адже необхідна також відповідна дієта.

Біг сприяє роботі мозку

Бігаючи регулярно, 3-4 рази в тиждень, можливо тримати інтелектуальні здібності на хорошому рівні, незалежно від віку. При пробіжці в мозок надходить більша кількість кисню. Це сприяє мозковій активності і генерації нових ідей.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.