Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати реабілітаційний центр?

Хвороблива пристрасть до алкоголю - дуже серйозна недуга фізичної, а також соціально-психологічної природи. Абсолютно позбавитися від алкоголізму неможливо, але є способи усунути тягу до алкоголю і вести повноцінний спосіб життя після терапевтичного курсу у відповідній установі.

Алкоголізм - захворювання, вилікувати яке можливе лише комплексним методом за участю фахівців в наркології, психології, психотерапії і т.д.

Установи для реабілітації діляться на дві основні категорії:

  1. Наркологічні клініки і лікарні. Це спеціалізовані медустанови, які допомагають повернути втрачене здоров'я хворим. Персонал подібних установ проводить курс лікування пацієнтів за допомогою медикаментів. Стандартний термін терапевтичного курсу тут - 3 тижні.
  2. Центри реабілітації, в яких здоров'я відновлюють соціально-психологічними методами. Професійні психологи і психотерапевти допомагають пацієнтам вчитися самоконтролю і долати психологічні негаразди власними силами. Курс лікування може тривати від 21 дня до 2 років.

Якщо ви шукаєте хороший реабілітаційний центр, то рекомендуємо перейти на сайт https://vybir.lviv.ua/ вже зараз.

ПРИВАТНІ КЛІНІКИ

Основний плюс приватних лікувальних установ - анонімно надаються послуги. Терапія надається за гроші, але фахівці працюють індивідуально з кожним пацієнтом, підбираючи відповідну програму терапії. Приватні клініки найбільш комфортабельні і сучасні.

ДЕРЖАВНІ КЛІНІКИ

Бюджетна терапія алкогольної залежності - в першу чергу вихід для тих, у кого немає достатніх коштів на оплату приватної клініки, а захворювання вже серйозно запущене. Як правило, на цій стадії алкоголік втрачає матеріальний добробут, оскільки весь його бюджет йде на шкідливу пристрасть.

Але не кожен погодиться на лікування в держустанові, тому що це пов'язано з постановкою хворого на облік. Через це можуть виникнути проблеми з пошуком роботи в майбутньому, отриманням банківського кредиту і т.д.

ПСИХІАТРИЧНІ КЛІНІКИ

Запущений алкоголізм неминуче руйнує психіку хворого. Його поведінка змінюється в гіршу сторону, він стає небезпечним для оточуючих. Така ситуація загрожує насильницькою відправкою хворого в психіатричний медичний заклад. Після необхідного курсу лікування алкоголік може продовжити відновлення в інших клініках або реабілітаційних центрах.

ЦЕНТРИ РЕАБІЛІТАЦІЇ

Установи даного типу відновлюють соціально-психологічний добробут своїх пацієнтів. Фахівці прагнуть вирішити всілякі проблеми, які привели хворого до хворобливого стану. Ця робота здійснюється як стаціонарно, так і амбулаторно. Центри закритого типу блокують всі небажані контакти пацієнта, а також позбавляють його можливості вживати алкоголь. Амбулаторні центри дозволяють лікувати хворого, не відриваючи його від його сім'ї та роботи.

Безкоштовні центри для алкоголіків найчастіше пропонують своїм пацієнтам власну методику реабілітації, але при цьому практично відсутній індивідуальний підхід до реабілітованих.

Закриті реабілітаційні центри для алкоголіків дають можливість ефективно позбавити залежного від його згубної звички. Завдяки цілодобовому контролю хворого йому надається максимум терапевтичних процедур.

ЯК ВИБРАТИ РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР?

Персонал такої установи повинен бути досвідченим, добре підготовленим і чуйним. Слід звернути увагу на відгуки про конкретний центр (клініку).

Необхідно також враховувати при виборі особистісні особливості майбутнього пацієнта, бажано заздалегідь відвідати центр реабілітації та поспілкуватися з його фахівцями. Для того щоб правильно вибрати реабілітаційний центр, алкоголік або його близькі можуть звернутися у спеціалізовану організацію, де вам обов'язково допоможуть.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.