Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Системи розсувних дверей: види, матеріали, переваги

Системи розсувних дверей, які вже давно користуються популярністю, нарешті, оцінили і українські споживачі. Розсувні двері - це про функціональність і комфорт. А ще розсувна система може стати тією самою оригінальною фішкою, якої так не вистачає сучасним інтер'єрам.

Плануєте поміняти двері, і розглядаєте варіант розсувної системи? Саме для вас буде корисною дана стаття, в якій ми розберемо всі питання.

Види розсувних дверей

Варіантів конструкцій і установок розсувних дверей безліч. Вибирати слід ті раздвижные системы, які підходять за функціоналом і стилістикою:

  1. Двері-купе. Одно- або двостулкові конструкції розкриваються паралельно стіні. Полотна кріпляться до нижніх і верхніх рейок і можуть відкриватися в одну або різні сторони.
  2. Касетні двері. Можуть застосовуватися в приміщеннях, де є можливість облаштувати спеціальну нішу всередині стіни, щоб при відкритті стулки заїжджали в це поглиблення.
  3. Радіусні двері. Оригінальна конструкція, яка виконана у формі певного радіуса, і дає можливість використовувати двері округлої форми. Стулки рухаються по напрямних, які повторюють форму дверей.
  4. Паралельно-зсувні. Конструкція з однією або двома стулками, що відкриваються вздовж стіни. При установці такого варіанту розсувної системи рекомендується не встановлювати біля стіни меблі.
  5. Каскадні двері. Конструкцію даного типу можуть становити два, три і навіть більше дверних стулок. Всі полотна мають окремі кріплення до рейок і рухаються паралельно один одному.
  6. Гармошка. 2-3 дверних полотна закріплені між собою і при відкритті складаються, утворюючи «гармошку». Такий варіант складних дверей підходить для дуже широких прорізів.

Слід враховувати, що можна вибрати не тільки тип конструкції, але й особливий варіант кріплення дверного полотна. Виробники пропонують три способи монтажу:

  1. Підвісні розсувні системи для дверей, які кріпляться до верхньої направляючої.
  2. Подвійне кріплення, коли полотно закріплюється і до верхньої, і нижньої напрямної.
  3. Установка в фальш-стіну. При наявності вільного простору можна додатково створити 10-15 сантиметрову фальш-стіну, в яку будуть заїжджати розсувні двері.

Зовнішній вигляд дверей від ultradom.com.ua залежить не тільки від розсувної системи, а й матеріалів, з яких виготовлена ​​конструкція. Найбільш міцними і зносостійкими визнані системи з металу та дерева. Полотна можуть бути зроблені з дерева, шпону, ламінату, МДФ і ДСП, скла та інших матеріалів.

Чи знаєте ви всі переваги розсувних дверей?

Виділимо ключові переваги сучасних систем розсувних дверей:

  1. Економія вільного місця. Для відкриття розсувних дверей не потрібен додатковий простір, адже двері зміщується в бік паралельної стіни.
  2. Гарне оформлення широких прорізів. Раніше для максимально широких прорізів використовували двостулкові розпашні конструкції. Сьогодні перекрити широкий отвір можна різними способами.
  3. Багатофункціональні двері. Розсувні двері можуть виступати в якості стильної перегородки, розділяючи різні функціональні зони.
  4. Цікавий зовнішній вигляд. Додати харизми і унікальності інтер'єру допоможуть розсувні двері.
  5. Візуальна корекція форми і розмірів кімнати. Незвичайні двері - просто знахідка для приміщень нестандартних розмірів.
  6. Використовуючи високі двері, можна візуально додати кімнаті простору.
  7. Для невеликих приміщень. Розсувні двері будуть комфортним варіантом для ванної кімнати, санвузла, вбиральні чи комори.
  8. До того ж дана конструкція дозволить зберегти зайві квадратні метри в коридорі.

Багато стереотипів про те, що розсувні системи для дверей часто підлягають ремонту. Щоб уникнути цього, рекомендується замовляти установку розсувної системи у досвідчених майстрів, а також вибирати перевірену фурнітуру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.