Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Робимо фото на візу - основні вимоги

У 2021 році закордонна поїздка українців у будь-яку з європейських країн, які входять в Шенгенську угоду, може відбутися лише за умови отримання спеціальної візи. Оформлення такого дозволу буде неможливим без здачі біометричних даних і фотографії. Слід знати, що вимоги до фото на шенгенську візу в 2021 році, незважаючи на діючі стандартні правила, можуть мати відмінності залежно від конкретної держави. Ці особливості слід враховувати, щоб не отримати відмову при подачі документів для оформлення візи.

Що з себе являє шенгенська віза

З 1995 року в Європі діє Шенгенська угода: тоді 26 європейських держав створили зону, вільну від візового контролю. Для в'їзду і перебування в ній іноземцям крім медичної страховки потрібно оформлення спеціальної шенгенської візи.

Шенгенські візи бувають одно- і багаторазовими, коротко- і довгостроковими. Найбільш поширений вид шенгенської візи - категорія C - дозволяє в'їзд і перебування на території зони Шенгену, а також в Болгарії, Румунії і на Кіпрі не більше 90 днів з дати в'їзду в півріччя.

Шенгенська віза являє собою пластикову картку єдиного зразка для всіх країн зони, з фотографією власника: відмінності - в мові заповнення картки і найменування країни.

Договір 2006 року про спрощення візового порядку між України і державами ЄС надає українським громадянам певні бонуси в отриманні візи - коротші терміни оформлення (10 днів з моменту подачі заяви), пільговий візовий збір (35 євро) і інші. Більш детальну інформацію про те, як зробити фото для оформлення шенгенської візи, можна знайти на сайті delovoe foto.ru.

Цікавий факт: невеликий прикордонне містечко на березі річки Мозель в Люксембурзі - Шенген - стало відомим всьому світу завдяки тому, що 14 червня 1985 року в пропливаючому повз туристичному кораблі «Принцеса Марія Астрід» був підписаний договір про взаємне вільне пересування громадян Бенілюксу, Франції та Німеччини. Ця угода отримало назву Шенгенської.

Фотографія для шенгенської візи: вимоги до розмірів

Основні параметри, які необхідно враховувати при фотографуванні для візи, - розміри фото, овалу обличчя, відступів і вільних полів.

У більшості держав Шенгенської зони консульства вимагають від претендентів на відкриття візи дотримуватися загальноприйнятих вимог. Згідно з ними розмір стандартного фото повинен складати:

  • 35 мм в ширину;
  • 45 мм у висоту.

Овал особи повинен займати від 70 до 80% площі фотографії (відстань від верхівки до підборіддя складе приблизно від 32 до 36 мм, від підборіддя до лінії очей - 13 мм, між зіницями - 6 + 3 мм).

Відступ від верхівки до верхнього краю фотографії має становити 3 + 1 мм.

Кілька європейських країн пред'являють інші вимоги. Так, наприклад, на бельгійську візу потрібні фотографії розміром 35х45 мм. Італія і Греція крім стандартного приймають альтернативний варіант - розміром 30х40 мм (в цьому випадку відстань від верхівки до підборіддя складе 28-32 мм). Розмір знімка для шенгену до Фінляндії складає 36х47 мм.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.