Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

5 божевільний особливостей нової TESLA MODEL S PLAID

Чи не планував робити даний матеріал, але Ілон Маск в черговий раз перевершив самого себе, представивши, мабуть, самий приголомшливий автомобіль в світі.

Маску не можна не віддати належне. На сцені він з'явився не як CEO хайтек-компанії, а як рок-зірка.
Презентації Apple і Tesla впору вивчати в університетах на курсах маркетингу, тому що обидві компанії тонко відчувають настрої мас і знають, які цифри і ракурси показати, щоб публіка залишилася в захваті.

Найшвидший серійний автомобіль

Представляючи автомобіль, Ілон Маск насамперед заявив, що це найшвидший серійний автомобіль у світі: «Жоден серійний автомобіль ніколи не розганяв до сотні менш ніж за дві секунди». І люди це запам'ятають. Хоча тут, звичайно, можна попридиратися, так як що можна вважати серійним автомобілем? Але треба пам'ятати, хто цільова аудиторія продукту. Безумовно, тут є і завзяті автолюбителі, але в більшості своїй це екофрендлі хайп-хіпстери при грошах. Дізнатись більше про сто тесла - за посиланням.

Та й Tesla тут не підводить. 1.99 секунди до сотні - це дуже швидко. 9.23 секунди до 250 км на годину (тут Маск додав, що це найшвидший серійний автомобіль, який робить чверть милі менше ніж за 10 секунд). 322 км / год - максимальна швидкість.

Божевільні цифри, особливо з огляду на, що мова йде не про гіперкар і навіть не про спортивну купешку. Перед нам повноцінний чотиридверний седан, у якого в батареї 1020 кінських сил. Практично неможлива цифра для автомобілів на двигунах внутрішнього згоряння. ДВС-автомобілі з такою потужністю, звичайно, існують, але зазвичай вони або на треках, або на автомобільних виставках акуратно стоять. На звичайній дорозі таке не зустріти.

І якщо раніше одною з головних перешкод на шляху електромобілів була повільна зарядка, то Model S Plaid здатна за 15 хвилин зарядитися на 300 км. Пам'ятаю, як читав досліди журналістів про перші «Тесли» та оповідання, що «ось ми зупинилися на годинку перекусити, а за цей час машинка якраз і зарядилася трохи». 15 хвилин - це час, який люди іноді в черзі на заправці проводять.

Так що тепер є одне головна перешкода для Tesla - це відсутність інфраструктури, тому що годі й думати, щоб заряджати її від звичайної розетки.

Це не кермо, а штурвал!

У Tesla Model S Plaid встановлено кермо, а скоріше штурвал. Подібне можна побачити в літаках або на болідах Формули-1. Тут, звичайно, є питання. Так, в Формулі-1 кут повороту коліс обмежений, тому що у гонщиків не виникає потреби перекручувати кермо - 3/4 в одну сторону і в іншу. Очевидно, що в цивільній машині подібне буде незручно.

Не здивуюся, якщо кермо був встановлений не через зручності, а через форми. Просто ніхто так більше не робить. Відповідно, власник Tesla Model S Plaid чуть-чуть, але відчує себе особливим. Ну і, звичайно, таке кермо буде створювати незвичайне перше враження у покупця. Посидів в Porsche, в BMW, в Mercedes, сів у Tesla - і в ній все інше, навіть кермо квадратне.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.