Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як зі студії зробити однокімнатну квартиру?

Квартира студія

Поняття «квартира-студія» в житловому законодавстві не визначено і його слід віднести до швидше до комерційного терміну.

Відповідно до встановленої практики до квартир-студій, відносяться приміщення з мінімальною кількістю внутрішніх перегородок, де, наприклад, кухонна зона може бути об'єднана з житловою площею, утворюючи єдиний простір і як правило це приміщення вкрай обмеженого розміру починаючи від 8 кв. метрів і закінчуючи 20-25 кв. метрами. Придбати квартиру можна на сайті https://parus-city.lviv.ua/1-kimnatni-kvartyry.

При влаштуванні квартири-студії і при переплануванні квартири в студію повинні дотримуватися такі умови:

  1. Вихід з приміщення, обладнаного санвузлом, не повинен здійснюватися в зону житлового або кухонного приміщення.
  2. Вихід із санвузла, відповідно до санітарних норм, повинен здійснюватися у допоміжне приміщення - коридор, тамбур, у вбудований шафа, комору.
  3. Заборонено поєднувати кухню з газовою плитою і житлове приміщення. Згідно з поточними нормам і вимогам, між даними приміщеннями необхідно передбачити розсувну перегородку типу «купе» або двері мати щільний притул;
  4. Кухню з електричною плитою об'єднувати з кімнатою можливо, але рекомендується не видаляти несучих перегородку повністю, а обмежитися пристроєм отвору (нехай і значних розмірів);
  5. Санвузли можливо розташовувати тільки над нежитловими приміщеннями.
  6. Вентиляція кухонь і санвузлів повинна бути підключена до відповідних каналів, що потребують монтажу протяжних горизонтальних коробів.

Потрібно врахувати навантаження на опалювальні та електричні прилади. (Житловий фонд 2-ї категорії має два електріфікаціонних нормативу: від 5 до 7 кіловат - норма для приватного будинку або квартири, де встановлений газовий тип плит; від 8 до 11 кВт - для об'єктів, де є електрична плита.) Дізнатися достовірно, скільки доводиться кіловат на квартиру з газовою або електроплитою, можна таким чином: звернутися за довідкою до компанії-провайдера енергії або знайти дані в договорі електропостачання або ТУ. Для роботи декількох електроплит, потрібно оформити приєднання додаткової потужності, і встановити (і узгодити) кілька лічильників.

Основні вимоги

Головна умова до проекту: будь-яка зміна планування однокімнатної квартири має бути погоджено з відповідними органами. Під час цієї процедури ви ознайомитеся з усіма нюансами, підберете варіант, який задовольнить вас. Фахівці підкажуть, де знаходяться несучі конструкції, кількість квадратних метрів, які можна задіяти під житлове приміщення, наскільки можлива зміна його площі. До того ж заборонено збільшувати навантаження на несучі стіни, на плити перекриття. Нова стяжка для вирівнювання підлоги не повинна бути товще, ніж 5 см, а нові міжкімнатні перегородки не повинні перевищувати товщину в 7 см.

Вимоги до перепланування

Заборонено робити зміни, які видозмінять фасад будинку (панорамні вікна, скління балкона). Не можна робити на балконі тепла підлога від центрального опалення, а також встановлювати там опалювальні прилади.

Заборонено розширювати коридор, ванну, кухню на шкоду іншій кімнаті. А кухня повинна ізолюватися від житлової кімнати. На кухні можна перемішати або прибирати витяжки та повітроводи.

Заборонено встановлювати прилади, які збільшують або зменшують споживання ресурсів (що перекривають вентиля, додаткові батареї).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.