Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Стабілізатори електронного типу

За принципом роботи схожі на релейні, тільки перемикання обмоток трансформатора відбувається за допомогою напівпровідникових елементів тиристорів і сімісторов. Це дозволяє здійснити стабілізацію напруги в нульовій точці синусоїди і провести корекцію без помітних гармонійних спотворень.

переваги:

  1. велика точність стабілізації, яка в деяких моделях досягає 2%;
  2. висока швидкість стабілізації; тиха робота тривалий термін експлуатації, до 10-15 років.

До недоліків можна віднести більш високу вартість такого обладнання через використання дорогих напівпровідникових елементів в конструкції.

Електронні стабілізатори напруги, придбати які можна на сайті stabilizatory.kiev.ua, можна сміливо рекомендувати для заміських будинків.

Інверторні стабілізатори напруги

Якщо напруга на вході низької якості, постійно скаче або моргає, слід взяти на замітку на даний тип пристроїв. Інверторний тип стабілізаторів зроблений за технологією подвійного перетворення, яке застосовується при виробництві джерел безперебійного живлення (ДБЖ). Принцип роботи полягає в перетворенні змінного вхідного напруги в постійне, і повторного генерування змінної напруги на виході.

Головний плюс - найкраще електроживлення для побутової техніки і електроніки незалежно від якості вхідної напруги. Навіть в ситуації, коли на сусідній ділянці займаються зварюванням, прилад інверторного типу впорається із завданням. Служать інверторні стабілізатори 8 - 10 років. Обслуговування не потрібно.

мінуси:

  1. інверторні стабілізатори слід вибирати з хорошим запасом по потужності, оскільки технологія подвійного перетворення дуже критично поєднується з перевантаженнями і нелінійним навантаженням;
  2. багато моделей мають додаткове повітряне охолодження, яке виробляє відчутний шум;
  3. ККД подібних стабілізаторів не перевищує 97%;
  4. найдорожчий тип з усіх представлених.

Дані стабілізатори слід рекомендувати в разі критично низької якості мережі живлення і при наявності дорогої побутової техніки в будинку.

Що ще потрібно враховувати підбираючи стабілізатор напруги

  • Якщо в будинку знижена напруга із значенням 160 В і нижче, візьміть на замітку моделі стабілізаторів зі зміщеним до низу діапазоном стабілізації.
  • При трифазному вводі рекомендується установка трьох однофазних стабілізаторів напруги.
  • При необхідності, можна зібрати всю найвідповідальнішу навантаження на одну або дві фази і поставити замість 3 стабілізаторів 1 або 2.
  • Рекомендується додатково встановлювати блискавкозахист УЗІП або пристрій захисту від перенапруг.
  • Щоб стабілізатор працював правильно, необхідно заземлення в будинку.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.