Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інтерв'ю з Глібом Загорієм - головні тези

Професор і меценат, доктор фармацевтичних наук і народний депутат України з 2014 по 2019 р.р., а також особа, що входить з список ста найбагатших людей України Гліб Загорій дав інтерв'ю Андрію Остапчука. У ньому він поділився історією фармацевтичної фірми «Дарниця» і секретом успіху компанії.

За словами Гліба Володимировича історія фірми почалася ще з радянських часів і тоді вже об'єднання складалося з семи заводів, чотири з яких перебували в Києві. У період масової приватизації завод «Дарниця» був розпроданий на акції. І тоді сім'я Гліба (батько працював на об'єднанні) справили викуп підприємства, додавши до наявних акцій, викуплені акції інших працівників.

Вже до 2018 року відбулося зростання прибутку компанії більш ніж на тридцять відсотків. Все це є наслідком вірно спланованої роботи тих людей, які працювали на підприємстві. Гліб поділився, що буквально недавно йому запропонували продати фармацевтичний бізнес за чотириста мільйонів доларів, на що надійшла відмова.

На сьогодні Гліб не готовий дати точну ціну бізнесу, але готовий говорити про ціну, яка буде перевищувати півмільярда доларів. Захопленість науковою діяльністю за словами Загорія приносить справжній кайф, тому він не готовий віддати перевагу пошуку нових видів діяльності, або створення нового бізнесу з нуля.

Про особу Коломойського Загорій відгукнувся вкрай негативно. В інтерв'ю прозвучало також про розуміння партнерства як про рівне ставлення, а не тому, при якому один партнер є сильнішим за другий. Таке партнерство Загорій не розглядає і можливо тому у нього немає партнерів.

Гліб Володимирович торкнувся теми знаменитої війни компанії проти Коломойського і про спробу рейдерського захоплення бізнесу. Також Глеб Загорий розповів про те, як і коли заробив свої перші гроші, які на той час можна було назвати «великими». Про благодійництво та яку роль в ній зіграв батько мецената. Було сказано і про проект Meet the Future.

І найважливіше, що бізнесмен поділився своєю думкою про те, якими якостями повинен володіти підприємець. Меценат озвучив своє кредо: «З нічого нічого не буває». Тобто основне - вміння багато працювати і починати треба ще зі школи. І ще мати критичне мислення, оскільки саме наявність емоцій може перешкодити успішному веденню бізнесу і прийняття рішень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.