Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Три головних правила гарного газону

Навіть якщо на дачі ви в основному вирощуєте овочі і велика частина землі забавна грядками, напевно у вас є місце для відпочинку, маленький газон або галявина.

Гарний доглянутий газон - це візитна картка будинку, і якщо він неакуратно виглядає, трава скошена нерівно, і виникають проблеми, і сам ділянку буде виглядати неакуратно.

Досить часто дачники ставлять запитання про те, чому газон жовтіє, як правильно доглядати, яку траву вибрати і що робити, щоб зовнішній вигляд газону не псувався. Замовити покос травы киев ви можете, перейшовши за посиланням.

Майте на увазі, що стан кореневої системи газонних трав - це основне питання, яким потрібно потурбуватися, якщо ви хочете мати акуратну красиву траву, яка буде виглядати справжньою окрасою вашого ділянки. Саме від кореневої системи залежать не тільки зовнішній вигляд трави, але і її життєздатність, стійкість і функціональні властивості.

Поки коренева система жива і "працює", синтезуючи біологічно активні речовини і переробляючи необхідні мінерали, трава зможе пережити будь-які зовнішні пошкодження і відновитися після цього. Але якщо коріння ослабли, захворіли або загинули, рослина дуже швидко втратить свою життєздатність.

Щоб газон добре виглядав, потрібно дотримуватися досить прості, але мають важливе значення правила:

1. Не треба поливати газон кожен день, як роблять багато любителів заміського життя. При такому поливі якісно грунт ви не проливаєте, тому що газон просто буде залитий водою. А легке щоденне "промокання" сприяє формуванню поверхневої і слабкої кореневої системи.

Поливати газон потрібно дуже рясно (25-30 літрів на кожен квадратний метр трави), але досить рідко - не частіше разу на тиждень в суху погоду, а в дощову полив краще взагалі не здійснювати. Газон потрібно не тільки поливати, але і просушувати - тільки в цьому випадку він буде і красивим, і здоровим.

2. Для газону дуже важливим є правильне харчування, без підгодівлі якісної травички у вас в саду не буде. Однак безсистемне внесення добрив користі газону не принесе, скоріше, зашкодить, причому досить істотно. Всі ці жовті плями, засихає трава і лисини - свідоцтво саме неправильного живлення.

Щоб забезпечити траві баланс харчування, потрібно дотримуватися таких пропорцій: 3 частини азоту, 1 частина фосфору і 2 частини калію. Ось таке добриво найбільш оптимально. З середини серпня від азотних добрив потрібно відмовитися, і те ж саме слід зробити, якщо ви бачите, що з газоном якісь проблеми - наприклад, спостерігаються ознаки захворювань.

За літо газон потрібно підгодувати 4 рази спеціальними складами з вмістом зазначених вище пропорцій. Проводити підгодівлі потрібно відразу після скошування, рівномірно розкидаючи гранули по поверхні. Після внесення добрив газон рясно поливають.

3. І ще одна складова правильно догляду - скошування. Не треба косити траву занадто часто і занадто коротко. Якщо газон косити занадто коротко, то і коренева система буде короткою і недостатньо розвиненою.

5-7 см - ось оптимальна висота трави, яка повинна залишатися після скошування. 2-3 см - це мало, якщо ви хочете, щоб трава була здоровою і правильно розвивалася.

Особливо коротке скошування шкодить газону, який "переріс" - в цьому випадку ви можете йому істотно зашкодити. Майте на увазі, що скошувати потрібно не більше третини відрослої трави, і робити це регулярно, не даючи їй рости набагато вище заявленої довжини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.