Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види замків

Сучасні життєві реалії змушують нас докладати значних зусиль та витрачати солідні засоби для забезпечення безпеки житла. Забагато стало людей, які мріють прибрати до рук матеріальні цінності, нажиті іншими. Не залишайте їм жодного шансу поживитися легкою здобиччю, перетворите свій будинок та офіс на неприступні фортеці.

Є безліч способів ефективного захисту квартири або будинку від злому та інших несанкціонованих проникнень, але універсальним варіантом, який застосовується абсолютно всіма, давно став замок, встановлений на вхідні двері. Сьогодні виробники на сайті https://www.zamochniki.com.ua пропонують величезний вибір замків різного типу, які суттєво відрізняються за принципом роботи, ступенем надійності, функціональності, довговічності нарешті вартості. Вибираючи замок для захисту свого житла, ми орієнтуємось на ті його властивості та характеристики, які мають для нас пріоритетне значення.

Класифікація замків за способом монтажу

Спосіб встановлення замку дуже важливий, оскільки він багато в чому визначає функціональність механізму, його ремонтопридатність, здатність протистояти злому та, природно, ціну.

За такою ознакою, як спосіб монтажу, всі замки поділяються на три типи:

  • Врізні - їх встановлюють у підготовлене у дверному полотні заглиблення. Замки врізного типу цілком підходять для встановлення не тільки на вхідні двері, а й на міжкімнатні. Замок подібного типу відноситься до найбільш надійних, до того ж має естетичний вигляд. Врізний замок може оснащуватися різними замикаючими пристроями: сувальдним, циліндровим тощо.
  • Навісні - цей вид замків переважно встановлюють на ворота, на зовнішні вхідні двері підсобних будівель: гаражів, сараїв, підвалів. Для монтажу замків такого типу необхідні «вушка», одне з них закріплюють на полотні дверей, інше — на дверній коробці, вони з'єднуються дужкою замка.
  • Накладні - цей вид замків монтують з внутрішньої сторони полотна вхідних дверей, а щоб зовні ключ міг потрапити в свердловину, у дверному полотні висвердлюють отвір. Монтувати такий замок набагато простіше, ніж урізний, але й надійність його набагато нижча, зламати накладний замок легше.

Вхідні замки за розташуванням діляться на пристрої верхнього та нижнього розміщення. Зверху зазвичай встановлюють додаткові замикаючі механізми, наприклад, електромагнітні замки, що працюють від електрики. Нижче монтують основні замки, оснащені ручками та засувкою.

Види замків за механізмом замикання

Основний елемент замку - це безпосередньо механізм, що замикає двері. Чим складніше комбінація штифтів, пластин або пінів, що використовується в пристрої, тим важче здійснити несанкціоноване проникнення в житло через замкнені двері. Найпростішим за облаштування дверним охоронцем вважається замок ригельного типу. У радянські часи він повсюдно встановлювався на воротах у гаражних кооперативах. Щоб відімкнути його, необхідний плоский ключ із канавками, що відповідають положенню ригелів на замку.

Найпростіше зламувати замки ригеля, оснащені зсередини ручкою для відкривання. Безумовно, сучасні ригельні замки розрізняються по конструкції, серед них зустрічаються і просунуті пристрої з високим ступенем безпеки, але на вхідні двері їх окремо встановлювати не радимо. Можна монтувати ригельні замки на додаток до замикаючих механізмів іншого типу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.