Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Залізницю в аеропорт Бориспіль можуть електрифікувати

У планах "Укрзалізниці" - електрифікація залізничної гілки до пасажирської станції в аеропорту Бориспіль. Вона залишилася без електрифікації після будівництва та запуску у 2018 році, оскільки існують побоювання того, що контактна мережа змінного струму з напругою 25 кіловольтів може завадити роботі обладнання аеропорту.

Тому зараз залізничники шукають можливості для оптимального технічного розв'язання цього питання. Зазначимо, що, наприклад, менш ніж за кілометр від злітно-посадкової смуги аеропорту в Одесі проходить електрифікована залізниця.

Електрифікація дозволить запустити на маршрут "Київ Бориспіль експрес" електропоїзди у складах від 4 до 10 вагонів. Це дозволить у кілька разів підвищити можливості перевезення пасажирів в аеропорт.

Зараз лінію обслуговують одновагонні дизельні "рейкові автобуси" PESA-620M, причому деякі рейси обслуговуються здвоєними складами. В "Укрзалізниці" при цьому не використовують двовагонні дизель-поїзди PESA-630М, що потребують ремонту, через їх несправності. Також використання електротягів вигідніше, ніж дизельної тяги.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.