Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дитяче взуття?

Нога дитини росте швидко, часом батькам доводиться протягом року придбавати кілька пар. Важливо розуміти, що в процесі росту нога малюка формується, на цей процес впливає правильно підібране взуття. До вибору черевиків, чобіт, босоніжок для дитини слід підійти з усією відповідальністю.

У якому віці потрібно купувати дитині перше взуття?

Таке питання виникає у батьків первістків. Як правило, перше взуття для дітей, а це можуть бути пінетки, легкі сандалі, підбирається разом з першими кроками. Відбутися це може від 8 і пізніше місяців. Дітям раннього віку можна вже купувати м'які тапочки. Це взуття виконує більш декоративну функцію, зберігає ніжки малюка від холоду.

Вимірюємо розмір

Важливо під час вибору взуття для дитини підібрати правильний розмір. Щоб не помилитися, рекомендується взяти аркуш паперу, олівець, сантиметрову стрічку або лінійку. Якщо дитина ще не ходить, але вже робить перші спроби, то розмір ноги можна виміряти, коли малюк буде лежати. Додайте аркуш паперу до стопи, виміряйте відстань від п'яти до кінчика великого пальця. Процедуру виконайте на двох ступнях, оскільки розміри на двох ногах можуть бути різними, це нормальне явище. Запишіть більший результат.

Рекомендації щодо вибору

Батькам складно ходити з маленькою дитиною по магазинах, вибирати потрібну для неї продукцію. Сьогодні на допомогу молодим батькам приходять спеціалізовані інтернет-магазини. Багато хто з них доставляє товари кур'єром, дає можливість приміряти взуття, вибрати з різних варіантів. Це зручно всім, особливо батькам малюкам. Не поспішайте швидко проводити приміряння, взуття потрібно надіти на стопу та перевіряти розмір у положенні стоячи, оскільки стопа, отримуючи навантаження, збільшується у розмірі.

Щоб дізнатися, чи є запас, чи не тисне взуття, промацайте розташування великого пальця. Якщо він упирається у взуття, то, швидше за все, розмір обраний неправильно, і черевики тиснуть. Не беріть взуття на 2-3 розміри більше, на виріст, оскільки це погано позначається на розвитку стопи. Взуття має добре сидіти на нозі, не стискати пальці та не давати їм вільно пересуватися. Варто звикнути до того, що черевики, чоботи або інше взуття доведеться купувати кожен сезон.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.