Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради щодо вибору посудомийної машинки

Ви можете уявити своє життя без побутової техніки? Ми — ні. Насамперед йдеться про різноманітні кухонні помічники. Що скажете щодо посудомийки? Вона суттєво заощаджує ваш час і бере на себе найбруднішу роботу.

Вбудована чи окремо розміщена?

Тут необхідно орієнтуватися на кухонний гарнітур. Якщо ви знаходитесь тільки на етапі проектування кухні, тоді краще купувати таку модель, як наприклад вбудована посудомийна машина Bosch, ціна якої є доступною. У неї багато плюсів:

  1. гармонійна інтеграція в інтер'єр (техніка прихована за меблевим фасадом);
  2. зручність установки (у кухонному гарнітурі заздалегідь передбачається вільне місце під посудомийку);
  3. відсутність необхідності підбирати колір корпусу в тон іншої побутової техніки.

Окрему посудомийку купують тільки у випадку, якщо заздалегідь не передбачили для неї місце і потрібно інтегрувати техніку в уже закінчений ремонт.

ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

  1. Рівень шуму має бути в межах норми. До 45 дБ це цілком нормально. Таку посудомийку можна запускати навіть уночі, вона не заважатиме вам спати.
  2. Не завжди є сенс встановлювати повнорозмірну посудомийку. Для одного або двох чоловік вистачить і вузька модель, шириною 45 см.
  3. Стандартний набір програм складається із 4-5 режимів. Решта — на ваш розсуд.
  4. Захист від протікання – це must have. Експлуатація посудомийки має бути не просто зручною, а й безпечною.

Клас миття

Від цього залежить вартість посудомийної машинки. Більшість сучасних моделей посудомийок мають клас А. Також рекомендуємо звертати увагу на форму і кількість розпилювачів усередині корпусу. Тут усе просто: що їх більше, то краще. А от якщо отвори у форсунках зовсім маленькі та рідкісні, навряд чи ваш посуд після миття буде на 100% чистим. Але такі моделі і коштують дорожче, тому тут вже кожен вирішує сам для себе, що йому більше підходить за бюджетом та потребами.

На які характеристики ще звернути увагу

Як відомо, серед кухонної техніки найчастіше можна зустріти ширину 45 і 60 сантиметрів. Не стали винятками і посудомийні машини: переважна більшість з них відносяться або до «вузьких» (45-50 см завширшки), або до «повнорозмірних» (60 см завширшки).

Переваг у посудомийки достатньо: менша витрата води в порівнянні з ручним миттям, краща якість миття, економія часу та сил.

Посудомийна машина з низьким енергоспоживанням, яка повністю вбудовується та вміщує 9 комплектів посуду. LED-індикація та невелика кількість кнопок допоможуть швидко розібратися з керуванням такою посудомийкою – воно справді просте. Їй потрібно всього 9 літрів води для якісного миття посуду навіть на «довгій» програмі.

Така посудомийна машина призначена для повного вбудовування, при цьому вона повнорозмірна та вміщує 15 комплектів посуду – навіть для великої родини цього буде цілком достатньо! Дуже тішить клас енергоспоживання у такої моделі – А++, а також те, що на одне миття посуду їй потрібно лише 9 літрів води, навіть якщо «забито» воно буде повністю!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.