Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають мотоцикли

Деякі байки можуть вільно пересуватися дорогами громадського користування та вимагають реєстрації. Інші є спортінвентарем і підлягають обліку в ДПС. Є кілька видів застосування таких ТЗ:

  1. Спорт. Мають посилену раму, м'якшу підвіску, що налаштовується під різні дорожні покриття.
  2. Активний відпочинок. Це універсальні транспортні засоби, які обладнані жорсткою підвіскою для більшої стійкості та ефективного розподілу енергії під час стрибків або проходження перешкод.
  3. Туризм. У конструкції передбачено можливість встановлення багажника, дзеркал, інших додаткових елементів. Підвіска має м'який хід для подолання перешкод на низькій швидкості.
  4. Дитячі. Обладнані слабосильним двигуном, додатковими системами безпеки, розвивають невелику швидкість.

Який мотоцикл вибрати

  1. Якщо мотоцикл купується вперше, то такий байк не повинен бути надто потужним. Недосвідчений водій не впорається з "швидкою" моделлю і може отримати травми.
  2. Купити перше ТЗ потрібно яскравого кольору. Це дозволить добре виділятись на тлі загального потоку.
  3. Усі новачки падають та отримують забиті місця. Щоб вас не накрило важким мотоциклом, потрібно вибирати легше модель. Це також убереже водія від звернення до травмпункту.
  4. Управління має бути чітким та чуйним.
  5. Жорсткість підвіски повинна відповідати дорожньому покриттю, на якому планується заїзди.
  6. Якщо підбирається мотоцикл для поїздок на пікніки, пляж, активний відпочинок з компанією, можна подумати сидінні для пасажира.
  7. Купувати байк на сайті https://moto365.com.ua/ua/g103257771-dorozhnye-mototsikly потрібно відповідно до вікової категорії водія. Садити дитину на дорослу модель – погана ідея.

Як початківцю байкеру вибрати перший мотоцикл: поради експертів

Перший мотоцикл не повинен бути дуже потужним, оскільки з такою технікою новачкові буде легко справлятися.

Тяжкий байк теж не підійде. Мотоциклісту-початківцям падінь не уникнути, а масивна техніка тільки посилить цю неприємність, до того ж 230-кілограмовий мотоцикл доведеться ще й піднімати.

Навіть якщо дозволяють кошти, не слід купувати найдорожчу модель. Логічніше буде купити байк і набратися досвіду водіння спочатку на ньому. Такий мотоцикл можна буде впустити, подряпати, зламати.

Учень на дорозі повинен якось виділятися, тому краще, якщо мотоцикл буде яскравим забарвленням.

Мотоцикли поділяються на класи. Дорожні версії гарантують правильну посадку. На таких байках зручно їздити як по трасі, так і бездоріжжям. Саме на цей клас слід звернути увагу мотоциклістам-початківцям.

Круїзери підходять для неспішних поїздок містом. Але тут варто відзначити вільну посадку та низьку маневреність, що для новачка може стати проблемою.

Вседорожні байки хороші на низькоякісному дорожньому покритті, вони не відрізняються динамікою. Але для новачків такі версії не дуже зручні, оскільки до місця тренувань мотоцикл потрібно якимось чином доставляти.

Спортбайки травмонебезпечні для новачків, упоратися з керуванням недосвідченому водієві буде складно.

І ще один важливий момент: при покупці мотоцикла не варто нехтувати екіпіруванням. Потрібно купити солідний шолом, рукавички, знадобиться куртка із захистом та спеціальне взуття.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.