Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги автоматизації роздрібної торгівлі

З недавніх пір автоматизація стала новим трендом у сфері роздрібної торгівлі. Крім збільшення прибутковості з'являється можливість підвищити ефективність роботи персоналу, спростити процес інвентаризації й не тільки.

 

Власники невеликих магазинів у більшості випадків не бачать необхідності автоматизації. І це зовсім недалекоглядне рішення. Незалежно від масштабів бізнесу після впровадження автоматизованого обладнання одразу буде помітний результат. Існує і безліч інших переваг, завдяки яким ведення торгівлі стає більш ефективним.

Яким магазинам підходить автоматизація?

Варто зазначити, що автоматизация розничной торговли | BAS заощадить час та гроші. Вам не доведеться вести облік вручну, а головне ви завжди знатимете, які товари потрібно докупити, а які перебувають у надлишку.

Наявність сучасного устаткування з програмним забезпеченням прискорить виконання рядових процесів. При цьому специфіка торгівлі не має значення, і автоматизація стане ефективним рішенням для:

  1. взуттєвого магазину;
  2. оптової торгівлі;
  3. квіткового магазину;
  4. магазину парфумерії та косметики;
  5. меблевого магазину і т.д.

Яке обладнання потрібне для автоматизації магазину?

До автоматизації обладнання магазину необхідно підходити раціонально. Важливо враховувати масштаби діяльності, наприклад, для невеликої торгової точки, де немає постійних черг, не знадобиться надпродуктивна каса та принтер чеків.

До речі, якщо вас цікавлять программы для бухгалтерского и налогового учёта, то радимо перейти за посиланням вже зараз.

Стандартний набір, який використовують для автоматизації магазинів роздрібної торгівлі, включає:

  1. фіскальний реєстратор;
  2. ящик для грошей;
  3. сканер штрих кодів;
  4. принтер для друку етикеток;
  5. блок безперебійної електрики;
  6. pos-термінал;
  7. зчитувач для магнітних карт та інше обладнання.

Які області магазину підпадають під автоматизацію?

Техніка нового покоління оптимізує роботу наступних ділянок торгової точки:

  1. Каса. Автоматизація обладнання полегшить виконання всіх касових операцій. Це можливе за допомогою pos-терміналу. Додатково на касах встановлюють ящики, детектори та інше обладнання.
  2. Торговий зал. Можуть бути розміщені термінали для збору даних та електронні ваги. Для оновлення цінників використовують принтери етикеток. А ваги, з функцією друку наклейок розміщені в торговому залі, допоможуть набагато швидше обслуговувати покупця на касі.
  3. Офіс. За рахунок автоматизованої техніки керівник може отримувати миттєвий звіт в онлайн-режимі роботи торгової точки та всього підприємства. Програмне забезпечення дозволяє виконувати управління акціями, знижками, впливати на ціноутворення із центрального офісу.
  4. Склад. Техніка допоможе прискорити процес прийому продукції від постачальника. Вся інформація зчитуватиметься сканерами, після чого дані потраплять у систему. При необхідності може бути маркування за допомогою принтера наклейок.

Програмне забезпечення

Щоб забезпечити спільну роботу всього обладнання, потрібне спеціальне програмне забезпечення. Програму можна встановити на комп'ютер або смартфон. З її допомогою стане можливим перегляд звітів за такими показниками, як продаж, середній чек, прибуток тощо.

Спеціальні програми для автоматизації роздрібної торгівлі поєднують у собі функцію аналітики, ведення каси та клієнтської бази. Такий універсальний софт можна використовувати в будь-якій дрібній або великій роздрібній торгівлі.

Переваги автоматизації роздрібної торгівлі

Автоматизація рітейлу значно спрощує ведення бізнесу. Впровадження подібних технологій дозволяє не тільки швидко проводити інвентаризацію, контролювати продавців, а й має низку інших переваг:

  1. збільшує якість обслуговування покупців;
  2. допомагає позбутися рутини;
  3. дозволяє використовувати безготівковий розрахунок;
  4. дає можливість отримувати облік без втручання людини;
  5. показує аналітику ефективності та попиту;
  6. допомагає оптимізувати роботу всієї торгової точки та виконувати великий обсяг роботи
  7. за короткий проміжок часу.

Автоматизація магазину – це рішення, яке допоможе спростити бізнес. Вам не доведеться вести облік вручну, будь-які графіки та показники ефективності будуть доступні на смартфоні або будь-якій іншій цифровій техніці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.