Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка швидкість інтернету потрібна для перегляду IPTV та як покращити показники

Користувачі часто цікавляться, який показник швидкості Інтернету потрібний для трансляцій IPTV. Це важливо, щоб відео не зависало, не пригальмовувало, а перегляд приносив задоволення. Тут спрацьовує кілька чинників. Це швидкість гарантована провайдером. Конкретні параметри (дозвіл, частота кадрів) каналу. Важливим є також тип підключення, наявність у мережі інших підключених пристроїв.

Яка швидкість інтернету потрібна для перегляду IPTV

IPTV – це технологія, розрахована на стабільний високошвидкісний обмін даними в мережі. Інакше чіткої картинки, деталізації, швидкої зміни планів не видно. Будуть проблеми з буферизацією, ролики підгальмовуватимуть. Якщо не заглиблюватися в нюанси роздільної здатності, частоти оновлення кадрів трансляції, можна виходити із запитів потокового відео, встановлених розробниками. Прочитати про antifriz.tv iptv отзывы можна за посиланням.

Для початку слід дізнатися, що пропонує провайдер. За замовчуванням компанії заздалегідь повідомляють про мінімальні вимоги для перегляду потокового відео. Проігнорувавши їх або не знайшовши часу вивчити, користувач неминуче зіткнеться з проблемами при перегляді IPTV-трансляцій.

Для стабілізації, збільшення швидкості обміну даних можна зробити таке:

  1. Перевірити тип з'єднання. Wi-Fi прогнозовано «зрізає» до 30%. Якщо технічна можливість, краще переключитися на кабель.
  2. Перевірити кількість абонентів (пристроїв) у мережі. Тих, хто зараз качає ролики, переглядає відео.
  3. Переконатися, що обладнання (роутер, ПК, Смарт-ТБ) підтримує роботу з IPTV-мовленням, його параметрами.
  4. Змінити тариф на продуктивний.

Останній пункт вимагає реалізації у крайньому випадку. Хоча якщо є впевненість, що більше нічого не спрацює, можна почати і з нього. Не завадить також завантажити одну з безкоштовних утиліт для виміру швидкості. І тоді одразу буде ясно, де шукати причину. Існують також онлайн-чекери, які не потребують встановлення, які одразу показують результат.

Як покращити швидкість підключення до мережі

Якщо проблему не вирішено, можливо, слід шукати інші способи. Наприклад, поспілкуватись з менеджерами телекомунікаційної компанії, щоб з'ясувати, у чому причина розриву з'єднання. Також не буде зайвим перевірити налаштування ПК, телеприймача, смартфона, на яких здійснюється перегляд. Можливо, проблема ховається у них.

У випадку з ПК або ноутбуком не завадить перевірити наявність шкідливих програм. Навіть застарілі вірусні основи впливають на швидкість інтернету. При бездротовому підключенні слід вибрати зону найкращого покриття. Це роблять вручну, переміщаючись кімнатою або за допомогою спеціального ПЗ.

І пам'ятайте! Чудеса трапляються, але рідко. Якщо телевізор технічно не підтримує потокове відео з високою роздільною здатністю, то не допоможуть ні новий тарифний план, ні швидкісний інтернет.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.